Magnus Carlsen va renunţa la titlul de campion mondial la şah

„Nu am nicio înclinaţie să mai joc”, a declarat campionul mondial la sah, anunţând că nu îşi va apăra coroana anul viitor.

7184 afișări
Imaginea articolului Magnus Carlsen va renunţa la titlul de campion mondial la şah

Hepta

Magnus Carlsen este campionul mondial la şah şi, prin aclamaţie, unul dintre cei mai buni jucători din istorie.

Dar miercuri el a anunţat că nu va mai participa la campionatul mondial de anul viitor, renunţând voluntar la titlul pe care îl deţine de când l-a câştigat în 2013, la vârsta de 22 de ani, transmite New York Times

Acum, în vârstă de 31 de ani şi de cinci ori campion mondial, Carlsen a spus că se simte „destul de confortabil” cu decizia  la care a spus că s-a gândit de „mai mult de un an”.

„Nu sunt motivat să mai joc un meci; Pur şi simplu simt că nu am prea multe de câştigat”, a spus el în primul episod al noului său podcast, Efectul Magnus.

„Deşi sunt sigur că un meci ar fi interesant din motive istorice, cu toate acestea, nu am nicio înclinaţie să joc şi pur şi simplu nu voi juca meciul”.

Carlsen a făcut anunţul de Ziua Internaţională a Şahului.

Carlsen fusese programat să-şi apere titlul împotriva rusului Ian Nepomniachtchi în 2023. Acum, Nepomniachtchi va juca în schimb împotriva lui Ding Liren din China, iar câştigătorul va pretinde titlul vacant.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici