Lista cu cele 16 echipe deja calificate la Campionatul European din 2020

Sâmbătă seară, 16 noiembrie, Olanda, Germania, Croaţia şi Austria şi-au asigurat şi ele prezenţa la Campionatul European din 2020. Batavii vor juca unul dintre meciurile din faza grupelor pe Arena Naţională. Dacă România va ajunge la EURO 2020, în urma barajului, va împărţi Grupa C cu Olanda.

966 afișări
Imaginea articolului Lista cu cele 16 echipe deja calificate la Campionatul European din 2020

Rezultatele înregistrate sâmbătă în preliminariile EURO 2020:

Cipru – Scoţia 1-2
Azerbaijan – Ţara Galilor 0-2
Rusia – Belgia 1-4
San Marino – Kazahstan 1-3
Slovenia – Letonia 1-0
Austria – Macedonia de Nord
Croaţia – Slovacia 3-1
Germania – Belarus 4-0
Irlanda de Nord – Olanda 0-0
Israel – Polonia 1-2

Lista completă a echipelor calificate până în acest moment la EURO 2020: Franţa, Anglia, Belgia, Italia, Spania, Rusia, Polonia, Ucraina, Turcia, Cehia, Suedia, Finlanda, Olanda, Germania, Croaţia şi Austria.

Iată cum au fost împerecheate oraşele gazdă pentru EURO 2020:

• Grupa A: Roma şi Baku
• Grupa B: Sankt Petersburg şi Copenhaga
• Grupa C: Amsterdam şi Bucureşti
• Grupa D: Londra şi Glasgow
• Grupa E: Bilbao şi Dublin
• Grupa F: Munchen şi Budapesta

România se află pe lista gazdelor aflate în pericol să rateze EURO 2020. Într-o situaţie similară se află Azerbaijanul, Irlanda, Scoţia şi Ungaria. România şi Scoţia au şanse mari să se dueleze la barajul pentru Liga Naţiunilor.

Ediţia aniversară a Campionatului European din 2020 va fi găzduită de 12 oraşe europene (după ce Bruxelles nu a îndeplinit condiţiile impuse de UEFA). Pe Arena Naţională se vor juca trei partide din faza grupelor (cel puţin două ale tricolorilor, dacă aceştia se vor califica) şi una din optimile de finală.

Oraşul Roma a fost ales ca gazdă a meciului de deschidere, în timp ce finala se va disputa pe stadionul Wembley, din Londra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici