Lista sportivilor care fac parte din delegaţia României la JO

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Octavian Morariu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că delegaţia României la Jocurile Olimpice de iarnă de la Vancouver, care se vor desfăşura în perioada 12-28 februarie, va fi formată din 53 de persoane, dintre care 28 de sportivi care vor participa la opt discipline.

45 afișări
Imaginea articolului Lista sportivilor care fac parte din delegaţia României la JO

Lista sportivilor care fac parte din delegaţia României la JO

"Delegaţia României va fi alcătuită din 28 de sportivi şi 25 de oficiali, un total de 53 de persoane. Este o delegaţie care pare mică la prima vedere, dar trebuie să ştiţi că facem parte din rândul ţărilor cu delegaţie medie. Vom participa la opt discipline: bob, sanie, skeleton, schi fond, schi alpin, biatlon, patinaj artistic, patinaj viteză. Sunt discipline în care Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a avut încredere şi a susţinut eficient federaţiile respective. După Olimpiada de la Torino, am iniţiat o strategie pentru sporturile de iarnă, un program bine definit, în care Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a investit sume deloc neglijabile. În perioada 2008-2009, aceste investiţii s-au ridicat la 2,5 milioane de lei în centrele olimpice de juniori, pregătire sportivă finanţarea fondului solidarităţii sportive", a spus Morariu.

Octavian Morariu a precizat că programul iniţiat începe să producă efecte în plan sportiv.

"Această politică începe să dea roade, iar eforturile s-au materializat prin rezultatele recente de la schi fond şi biatlon, unde avem doi campioni mondiali la juniori, o premieră pentru România. Vom continua să susţinem sporturile de iarnă pentru că suntem convinşi că România are potenţial, atât uman, cât şi logistic", a adăugat şeful COSR.

La prezentarea echipei olimpice a României de la Vancouver a fost prezentă şi consilierul prezidenţial Mariana Bitang, care a citit mesajul mesajul preşedintelui Traian Băsescu adresat sportivilor: "Participarea la Jocurile Olimpice reprezintă visul oricărui atlet. Dumneavoastră, cei 28 de sportivi care constituiţi delegaţia olimpică, v-aţi câştigat dreptul să reprezentaţi România la cea mai importantă şi prestigioasă competiţie internaţională. Am convingerea că eforturile depuse în lungii ani de pregătire se vor concretiza în prestaţii la cel mai înalt nivel. Sunt sigur că aveţi capacitatea să egalaţi performanţa singulară a echipajului de bob, de la Grenoble, din 1964, aceea de a cuceri o medalie olimpică. Vă doresc mult succes şi cred că sportul va fi, ca de fiecare dată, unul dintre cei mai importanţi ambasadori ai României".

La prezentarea echipei olimpice a României care va participa la JO de la Vancouver, eveniment ce a avut loc la Complexul Olimpic "Sydney 2000" de la Izvorani, au mai participat ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu, preşedintele Academiei Olimpice, Octavian Bellu, vicepreşedinţii COSR Nicu Vlad şi Marcel Popescu, preşedintele Agenţiei Naţionale Antidoping, Graziela Vâjială, secretarul general al COSR, Ioan Dobrescu, preşedintele FR Hochei pe Gheaţă, Tanczos Barna şi secretarul de stat al MECTS, Doina Melinte.

Sportivii care vor reprezenta România la Jocurile Olimpice de Iarnă:

  • Biatlon: Reka Ferencz, Sabina Mihaela Purdea, Elena Dana Plotogea, Eva Tofalvi, Raluca Alexandra Stoian;

  • Schi alpin: Edit Miklos, Gabriel Ioan Nan, Dragoş Staicu;

  • Schi fond: Monika Gyorgy, Petrică Hogiu, Constantin Paul Pepene,

  • Bob: Dănuţ Ioan Dovalciuc, Florin Crăciun, Nicolae Istrate, Ionuţ Andrei, Alina Savin, Carmen Radenovic;

  • Sanie: Andrei Anghel, Cosmin Chetroiu, Paul Ifrim, Raluca Strămăturaru, Violeta Strămăturaru, Mihaela Chiraş, Valentin Creţu, Ţăran Ionuţ;

  • Skeleton: Maria Marinela Mazilu

  • Patinaj artistic: Zoltan Kelemen.

  • Patinaj viteză, short-track: Kristo Katalin.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici