FINALA Ligii Campionilor Real Madrid - Liverpool 3-1. Zidane câştigă al treilea trofeu consecutiv/ "Foarfeca" lui Bale rămâne în istoria competiţiei | FOTO, VIDEO

Finala Ligii Campionilor în care se întâlnesc Real Madrid şi Liverpool poate fi urmărită în format live blog pe www.prosport.ro. ProTV , Look TV şi Telekom Sport sunt televiziunile care transmit ultimul act de la Kiev.

6843 afișări
Imaginea articolului FINALA Ligii Campionilor Real Madrid - Liverpool 3-1. Zidane câştigă al treilea trofeu consecutiv/ "Foarfeca" lui Bale rămâne în istoria competiţiei | FOTO, VIDEO

Finala Ligii Campionilor se joacă astăzi la Kiev. Confruntarea Real Madrid - Liverpool, sâmbătă de la 21:45. Echipele probabile

LIVE BLOG AICI

UPDATE 23:38  FINAL de meci, iar trofeul merge, pentru al treilea al la rând, la Madrid!  Zinedine Zidane ridică ştacheta şi câştigă în faţa lui Liverpool cu 3-1, după o partidă în care Karius şi-a "îngropat" echipa, iar Bale a marcat superb. 

UPDATE 23:28 GOL REAL MADRID! Şi o nouă gafă a lui Karius, care e pe picior de placare de la echipa antrenată de Klopp. Bale şi-a încercat din nou norocul, de această dată de la distanţă, iar norocul i-a surâs, O mingea trimisă pe mijlocul porţii s-a transformat într-o nouă gafă comisă de portarul lui Liverpool. 3-1, iar finala e jucată. 

UPDATE 23:08 - GOL REAL MADRID! Bale înscrie din "foarfecă" la câteva minute după ce a intrat pe teren.

 

 

UPDATE  23:00 - GOL LIVERPOOL!

UPDATE 22:55  - GOL REAL MADRID! Norocul îi surâde din nou echipei din Spania. 

UPDATE 22:33 - Finalul primei reprize! Real Madrid - Liverpool 0-0.

UPDATE 22:20Goool Real Madrid, dar reuşita e anulată pentru offside. Isco a centrat de pe partea dreaptă, Ronaldo s-a înălţat şi a trimis cu capul pe poartă, dar Karius a fost la post, a respins până la Benzema, iar acest a împins mingea în poartă. Totuşi, tuşierul a sesizat că ambii jucători ai grupării blanco au fost în poziţie afară din joc. 

UPDATE 22:20 Omul de la care suporterii lui Liverpool aveau cele mai mari aşteptări, Mo Salah (25 de ani), a părăsit terenul în minutul 30 al finalei UCL după un duel cu Sergio Ramos. Căpitanul Realului l-a trântit la pământ în minutul 24, Salah a primit îngrijiri medicale, dar după puţin timp s-a prăbuşit din nou la pământ, în lacrimi.

 

 

UPDATE 22:00 Real Madrid a trecut pe lângă deschiderea scorului, mai exact o palmă le-a lipsit spaniolilor pentru a puncta pe tabelă. Robertson a gafat în partea stângă, Kroos a recuperat şi i-a pasat lui Ronaldo, care a pătruns în careul advers şi a tras puternic din unghi, iar mingea a trecut puţin peste poartă. 

UPDATE 21:45 A început partida care i-ar putea aduce al treilea titlu consecutiv al Ligii Campionilor lui Zinedine Zidane, un antrenor care deja a doborât multe recorduri de când a preluat gruparea blanco

UPDATE 21:35 Ceremonia de deschidere a finalei e impresionantă. Artisa Dua Lipa a cântat în faţa celor 70.000 de fani, înconjurată de zeci de dansatori, care au făcut show printre artificiile stadionului din Kiev. 

UPDATE 21:20  Jucătorii lui Liverpool au ieşit la încălzire într-o atmosferă de vis creată de zecile de mii de cormorani care au plecat din Anglia spre capitala Ucrainei. Aproape trei sferturi din stadion e ocupat de fanii lui Salah şi compania, iar sectoare roşii se văd şi în peluza lui Real Madrid.

 

 

UPDATE 20.35 - Echipele de start:

Real Madrid: Keylor Navas - Dani Carvajal, Sergio Ramos, Varane, Marcelo - Casemiro - Modric, Kroos - Isco - Ronaldo, Benzema
Rezerve: Casilla, Nacho, Bale, Theo Hernandez, Lucas Vazquez, Asensio, Kovacic
Liverpool: Karius - Alexander-Arnold, Lovren, Van Dijk, Robertson - Henderson - Milner, Wijnaldum - Salah, Firmino, Mane
Rezerve: Mignolet, Clyne, Klavan, A. Moreno, Lallana, E. Can, Solanke

Echipele probabile:

Real Madrid: K. Navas - D. Carvajal, S. Ramos, Varane, Marcelo - Casemiro - Kroos, Modric - L. Vazquez, Benzema, C. Ronaldo
Liverpool: Karius - Alexander-Arnold, Van Dijk, Lovren, Robertson - Milner, Henderson, Wijnaldum - Salah, Firmino, Mane
A sosit momentul mult aşteptat de fanii fotbalului, finala Ligii Campionilor. Va fi ultimul meci disputat la tradiţionala ora 21:45, deoarece UEFA a decis ca din sezonul viitor să introducă programarea din Liga Europa şi în UCL. Astfel că vom avea meciuri care vor începe la 20:00, respectiv 22:00. Pentru Jurgen Klopp va fi a doua finală continentală din postura de antrenor al lui Liverpool, respectiv a doua finală de Liga Campionilor din carieră. Klopp a cedat prima oară pe Wembley în faţa lui Bayern, când o pregătea pe Dortmund, iar în primul sezon la Liverpool a pierdut finala Ligii Europa în faţa andaluzilor de la FC Sevilla. Zidane a reuşit performanţa istorică de a cuceri pentru doi ani la rând Liga Campionilor în noul format, astfel că în acest sezon va ataca al treilea trofeu consecutiv. Bayern Munchen e ultima echipă care a cucerit trofeul pentru trei ani la rând, în perioada 1974-1976, când competiţia purta denumirea de Cupa Campionilor Europeni.

Traseul parcurs de Liverpool şi Real Madrid până la finala Ligii Campionilor

Liverpool şi Real Madrid au ajuns în ultimul act al Ligii Campionilor după ce au eliminat formaţii precum Manchester City, AS Roma, Juventus sau Bayern München.

Liverpool a avut şansă la tragerea la sorţi, fiind repartizată în Grupa E, alături de FC Sevilla, Spartak Moscova şi NK Maribor. Cu trei victorii şi trei egaluri, Klopp şi elevii săi au acumulat 12 puncte şi s-au calificat în optimi de pe prima poziţie. "Cormoranii" au înregistrat două victorii cu 7-0 în faza grupelor, la Maribor şi acasă cu Spartak Moscova, dar cel mai spectaculos meci a fost returul cu Sevilla de pe "Ramon Sanchez Pizjuan". După ce au condus cu 3-0, englezii s-au văzut egalaţi pe final.

Spre deosebire de Liverpool, deţinătoarea trofeului a picat în Grupa H, unde a dat peste Tottenham, Borussia Dortmund şi APOEL Nicosia, formaţia care a eliminat FC Viitorul în turul III. "Galacticii" au acumulat 13 puncte, unul în plus faţă de Liverpool, dar au încheiat grupa pe ultimul loc, la trei lungimi de Tottenham. Diferenţa s-a făcut în meciurile decisive. Kane şi Alli au remizat pe "Santiago Bernabeu", iar Wembley au practicat un fotbal total, reuşind să se impună cu 3-1.

Fiind câştigătoare de grupă, Liverpool a avut parte de un adversar mai slab cotat în optimi, în speţă FC Porto. După 5-0 pe "Dragão", englezii au jucat la relanti în retur şi şi-au asigurat prezenţa în sferturi după o remiză albă. De partea cealaltă, Real Madrid a picat cu PSG, formaţie ce avea o cotă excelentă pentru câştigarea trofeului înainte de startul sezonului, după transferurile lui Neymar şi Mbappe. Experienţa formaţiei "blanco" s-a resimţit din plin în cele două jocuri, Ronaldo&Co reuşind să se califice după două victorii, 3-1 la Madrid, respectiv 2-1 la Paris.

Faza sferturilor le-a scos în cale doi adversari de calibru finalistelor. Liverpool s-a confruntat cu maşinăria de fotbal a lui Guardiola, care a mărşăluit la pas în Premier League, în timp ce Real şi Juventus s-au întâlnit în reeditarea finalei de la Cardiff. "Cormoranii" s-au impus la scor de neprezentare în tur, dar au tremurat serios la Manchester. City a deschis scorul rapid, a avut un gol perfect valabil anulat în finalul primei părţi, iar de acolo s-a rupt filmul cetăţenilor. Salah şi Firmino au întors scorul, iar Guardiola se vedea din nou eliminat prematur din Liga Campionilor. Dubla dintre Real Madrid şi Juventus a fost extrem de spectaculoasă, dar s-a încheiat cu un scandal uriaş. La fel ca Liverpool, Real a câştigat cu 3-0 în prima manşă disputată la Torino, într-un meci în care Ronaldo a înscris un gol de-a dreptul sublim. Juventus a întors rezultatul din tur la Madrid, dar Cristiano Ronaldo a semnat golul calificării în minutul 90+7, dintr-o lovitură de pedeapsă. Arbitrul Michael Oliver a fost făcut praf de italieni după ce a indicat punctul cu var la o fază discutabilă, într-un moment critic al meciului.

A urmat penultimul act. Liverpool a avut din nou o doză de şansă la Nyon, astfel că a picat cu AS Roma, în timp ce Real şi Bayern au rămas să se lupte pentru al doilea loc disponibilă pentru finală. Un singur gol a făcut diferenţa în ambele cazuri. După 5-2 pe Anfield, Liverpool a cedat cu 4-2 la Roma, suferind prima înfrângere din actualul sezon al Ligii Campionilor. Bayern a deschis scorul atât în tur, cât şi în retur, dar s-a văzut întoarsă de fiecare dată. Madrilenii au triumfat cu 2-1 la München, iar returul s-a încheiat la egalitate, scor 2-2.


Jurnalistul Cristian Scutariu se află la Kiev pentru a vă oferi ultimele informaţii înainte de finala Ligii Campionilor.

Real Madrid şi Liverpool s-au mai întâlnit de cinci ori până în prezent, în cupele europene, finala Ligii Campionilor de la Kiev urmând să fie jocul cu numărul şase dintre cele două. Spaniolii s-au impus de trei ori, în timp ce "cormoranii" au la activ două victorii. Ultima confruntarea a avut loc în 2014, pe "Santiago Bernabeu", când Benzema a adus victoria echipei antrenate la momentul respectiv de Carlo Ancelotti.

CITEŞTE  ULTIMELE NOUTĂŢI

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici