Simona Halep a prezentat trofeul de la Roland Garros pe Arena Naţională: Bucuria e chiar mai mare decât pe Centralul de la Paris/ MESAJUL transmis de Firea pe Facebook după ce a fost huiduită. Pagina a devenit inactivă - GALERIE FOTO/ VIDEO

Simona Halep prezintă trofeul de la Roland-Garros pe Arena Naţională. Imnul naţional a fost cântat de Marcel Pavel şi Monica Anghel. Numărul unu mondial s-a întors în România luni, în jurul orei 16:30, cu o aeronavă TAROM care a adus-o la Aeroportul Otopeni şi mulţi au fost surprinşi când au văzut replica în miniatură a marelui trofeu de la Roland Garros.

14400 afișări
Imaginea articolului Simona Halep a prezentat trofeul de la Roland Garros pe Arena Naţională: Bucuria e chiar mai mare decât pe Centralul de la Paris/ MESAJUL transmis de Firea pe Facebook după ce a fost huiduită. Pagina a devenit inactivă - GALERIE FOTO/ VIDEO

Simona Halep a prezentat trofeul de la Roland Garros pe Arena Naţională: Bucuria e chiar mai mare decât pe Centralul de la Paris/ MESAJUL transmis de Gabriela Firea după ce a fost huiduită - VIDEO

VEZI GALERIA FOTO DE MAI JOS 

După ceremonia de prezentare de pe Arena Nationala, unde a fost huiduită, Gabriela Firea a reacţionat într-un mesaj publicat pe contul său de Facebook, explicând că "aparatul soroşist de propagandă" a sabotat momentul aniversar. La scurt timp după postarea mesajului, pagina de Facebook a primarului General, Gabriela Firea, a devenit inactivă.

"Nicio faptă bună nu rămâne nepedepsită, spune o vorba veche din popor! În mai puţîn de 24 de ore, Primăria Capitalei a organizat un eveniment de ţinută, pe Arena Naţională, în cadrul căruia marea noastră campioană Simona Halep să poată prezenţa fanilor trofeul. A fost o mobilizare uriaşă! S-a lucrat frenetic minut de minut.

De dimineaţă, însă, aparatul sorosist de propagandă, prin organele sale tributare de presă, a demarat acţiunea : compromiterea evenimentului. Cu tot felul de ştiri false şi comentarii răutăcioase. Nu a contat că umbresc momentul unic pentru Simona Halep. Nu a contat că, seară, martori au fost şi copii, la un festival al urii şi dezbinării.

Când am declarat-o Cetăţean de onoare al Municipiului Bucureşti, mulţi au strâmbat din nas. Şi au comentat negativ. Acum, dacă nu o primeam aşa cum merită, ar fi spus că sunt arogantă şi că nu îmi fac datoria de primar general.

În toate capitalele civilizate ale lumii, marii campioni sunt întâmpinaţi cu entuziasm de cetăţeni şi sunt recompensaţi prin intermediul autorităţilor de la acel moment : ministru, primar, preşedinte de federaţie etc. Nu există o altă cale civilizată prin care să ne arătăm respectul faţă de valorile noastre. Repet, dacă nu organizăm nimic şi nu ofeream Cheia Oraşului într-un cadru festiv, aveam să fiu certată că sunt nepăsătoare. Dacă mi-am făcut datoria de român şi primar, nici aşa nu a fost bine... pentru unii.

Echipe de cetăţeni cu venin au venit bine organizate, plasate strategic printre oameni decenţi, care au venit la un eveniment memorabil pentru Simona Halep. De dragul ei şi din respect pentru performanţă să uriaşă, puteau lasă o jumătate de ora ura la poartă Arenei Naţionale. Acolo este despre sport, respect, valori, performanţă. Nu despre câţi bani primim de la ONG-uri dubioase, pentru a transformă Bucureştiul într-un oraş sub asediu.

Slavă Domnului că cei mai mulţi sunt oameni civilizaţi, democraţi, cu respectul fiecăruia de a avea dreptul să nu fie de acord cu celălalt. În rest, şi mâine este o zi! Şi mâine e o zi de muncă! Şi mâine ne vom bucură că apare soarele, că suntem sănătoşi, că putem avea credinţă şi că putem ierta. Ai câştigat, continuă! Ai pierdut, continuă!", a scris Gabriela Firea.

LIVE TEXT AICI 

UPDATE ora 20.17: "Palmă" grea pentru Gabriela Firea! În momentul în care Primarul Capitalei şi-a început discursul prin care i-a făcut loc pe scenă Simonei Halep, miile de oameni au huiduit-o la unison. Firea şi-a dat seama că nu trebuie să prelungească momentul: "Bun venit, Simona Halep! Te rog să primeşti din sufletul nostru cheia oraşului Bucureşti şi această plachetă ovaţională. Îţi mulţumim pentru tot ce ai făcut!", au fost cuvintele politicianului, urmate de prima reacţie a Simonei.

"Vă mulţumesc foarte mult că aţi venit aici. Bucuria e chiar mai mare decât pe Centralul de la Paris, vă mulţumesc foarte mult. Nu m-am aşteptat la aşa ceva, e un moment deosebit. Sunt foarte mândră că sunt româncă. Aceste performanţe au venit 100% din ţara noastră. M-am antrenat şi am crescut aici", a transmis Simona, în aplauzele a peste 20.000 de de fani care i-au scandat numele minute în şir.

UPDATE ora 20.12: Arena Naţională a "explodat" la intrarea Simonei Halep! Campioana de la Roland Garros e "flancată" de Gabriela Firea şi a venit îmbrăcată în rochia pe care a purtat-o în finala cu Sloane Stephens. Sunt peste 15.000 de fani care au venit pe stadion pentru a-şi manifesta bucuria. 
 
Printre cei care au venit alături de Simona Halep sunt şi marii sportivi ai României Gică Hagi, Ilie Năstase, Ivan Patzaichin. 
 
Acordat pentru prima dată în istorie în 1979, trofeul de la Roland Garros e considerat unul dintre cele mai prestigioase din tenis, iar organizatorii competiţiei pariziene nu vor să rişte niciodată să-l piardă. 

A existat o singură excepţie când trofeul de 5,4 kilograme de argint masiv a ajuns la un jucător. Şi s-a întâmplat pentru a marca un moment istoric, anul trecut, când Rafa Nadal a cucerit al zecelea titlu pe zgura pariziană şi a primit trofeul original.

Pentru că Simona mai are de câştigat încă nouă trofee la Roland Garros pentru a primi originalul, fanii care o vor întâmpina pe constănţeancă pe Arena Naţională, de la ora 20:00, vor vedea aceiaşi cupă în miniatură.

Astfel, deşi la festivitatea de premiere şi la cea de prezentare a Cupei Suzanne Lenglen primeşte trofeul în mărime naturală, fiecare câştigător ia acasă doar o replică în miniatură. A fost şi cazul Simonei, căreia organizatorii i-au înmânat o cupă din argint masiv, dar mult mai mică decât cea originală.

 

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici