România a REMIZAT cu Finlanda, scor 1-1, în preliminariile Euro-2016. Suporterii au părăsit tribunele strigând "Demisia!" / REACŢIILE jucătorilor - FOTO

Reprezentativa României a terminat la egalitate, scor 1-1 (0-0), partida disputată joi seară, pe Arena Naţională, în compania selecţionatei Finlandei, în penultima etapă a grupelor de calificare la Campionatul European din 2016, meci la care golul "tricolorilor" a fost marcat în minutul 90+1. Suporterii au început să părăsească tribunele înaintea finalului, mulţi dintre ei strigând "Demisia!".

21177 afișări
Imaginea articolului România a REMIZAT cu Finlanda, scor 1-1, în preliminariile Euro-2016. Suporterii au părăsit tribunele strigând "Demisia!" / REACŢIILE jucătorilor - FOTO

România - Finlanda, în preliminariile Euro-2016 (Imagine: Octav Ganea / Mediafax Foto)

Golurile au fost marcate de Hoban '90+1 pentru România şi Pohjanpalo '67 pentru Finlanda.

0-1: Pukki scapă singur cu Papp şi Chiricheş, întoarce mingea şi îi pasează lui Pohjanpalo care înscrie din opt metri.

1-1: Maxim pasează peste apărarea finlandezilor până la Andone, acesta şutează de la opt metri în portar şi Hoban, din apropiere, înscrie în poarta goală.

În minutul 55, Gabriel Torje a ratat o ocazie importantă, el trimiţând mingea în bara din stânga portarului Hradecky cu un şut de la aproximativ 18 metri.

România: Tătăruşanu - Papp, Chiricheş, Grigore, Raţ - Hoban - Torje (Ad. Popa '87), Sânmărtean, Chipciu (Maxim '60) - Stancu (Andone '69), Keşeru. Selecţioner: Anghel Iordănescu.

Finlanda: Hradecky - Arkivuo (Jelasto '64), Arajuuri (Toivio '61), Moisander, Uronen - Ring, Schuller, Halsti, Hetemaj - Pukki, Pohjanpalo (Hamalainen '77). Selecţioner: Markku Kanerva.

Cartonaşe galbene: Pohjanpalo '48, Halsti '54, Toivio '73, Hetemaj '82.

Meciul a fost arbitrat de o brigadă din Scoţia, formată din Craig Thomson (central), David McGeachie, William Conquer (asistenţi), Steven McLean, Andrew Dallas (adiţionali) şi Douglas Ross (rezervă).

Din minutul 85, suporterii au început să scandeze: "Demisia". Mulţi dintre ei au început să părăsească arena şi i-au fluierat pe jucătorii români.

  • România şi-a asigurat cel puţin participarea la barajul pentru calificarea la Euro-2016

Echipa naţională a României şi-a asigurat cel puţin participarea la barajul pentru calificarea la Campionatul European din 2016, după ce a terminat la egalitate cu reprezentativa Finlandei.

România se află pe locul secund, cu 17 puncte, şi nu mai poate fi ajunsă de Finlanda, care se află pe poziţia a patra, cu 11 puncte.

Cu o etapă înainte de încheierea preliminariilor Campionatului European din 2016, clasamentul grupei F este următorul:

1. Irlanda de Nord 9 6 2 1 15-7 20 puncte

2. România 9 4 5 0 8-2 17

3. Ungaria 9 4 4 1 8-5 16

4. Finlanda 9 3 2 4 8-9 11

5. Insulele Feroe 9 2 0 7 6-14 6

6. Grecia 9 0 3 6 3-11 3.

  • Ovidiu Hoban: Dacă nu batem în Feroe, înseamnă că nu merităm să mergem la Euro

Mijlocaşul echipei naţionale a României, Ovidiu Hoban, a declarat, joi seară, după remiza din meciul cu Finlanda, că dacă "tricolorii" nu vor câştiga meciul din deplasare cu Insulele Feroe, însemană că nu merită să se califice la Campionatul European din 2016.

"Îmi pare rău că nu am satisfăcut fanii. Noi suntem dezamăgiţi că n-am câştigat. Trebuie să vedem partea bună a lucrurilor. Încă păstrăm şanse de calificare. Dacă batem în Feroe, suntem calificaţi. E foarte greu să ataci 90 de minute. Îmi pare rău că nu am marcat mai multe goluri, am avut foarte multe ocazii. Trebuie să mergem în Feroe şi să câştigăm. Dacă batem, îi vom face pe toţi fericiţi. Dacă nu batem în Feroe, înseamnă că nu merităm să mergem la Euro", a spus Hoban.

  • Bogdan Stancu: Mingea nu a vrut să intre în poartă, am avut puţin ghinion

Mijlocaşul echipei naţionale a României, Bogdan Stancu, a declarat, joi seară, după remiza din meciul cu Finlanda, că mingea nu a vrut să intre în poartă şi a precizat că "tricolorii" au avut puţin ghinion.

"Nu se transformă în misiune imposibilă această calificare. Pur şi simplu mingea nu a vrut să intre în poartă. Am avut puţin ghinion, portarul lor a fost într-o zi mare. Pe noi ne-a costat acel contraatac al lor, dar mă bucur că am avut puterea să revenim pe final în cărţile calificării", a spus Stancu.

Jucătorul român a afirmat că reprezentativa Insulelor Feroe nu trebuie tratată de sus: "E clar că noi trebuie să mergem în Insulele Feroe şi să câştigăm. Nu trebuie să îi tratăm de sus, trebuie să fim serioşi şi să câştigăm. Sincer, nu mă gândeam că o să stăm în ultimul meci cu Feroe, dar iată că s-a întâmplat".

  • Gabriel Torje: Meritam mai mult din acest meci

Mijlocaşul echipei naţionale a României, Gabriel Torje, a declarat, joi seară, după remiza din meciul cu Finlanda, că "tricolorii" meritau mai mult din această întâlnire.

"Am tremurat până la final. E supărare mare, pentru că ne doream să câştigăm astăzi şi să mergem liniştiţi în Insulele Feroe. Acum trebuie să suferim până în ultima clipă şi să câştigăm acolo. Nu cred că cineva poate să ne condamne azi că echipa naţională nu s-a dăruit. Meritam mai mult din acest meci",a spus Torje.

Jucătorul român a promis că toată lumea va fi fericită după meciul de duminică din Insulele Feroe: "Am fost norocoşi un minut în ultimele patru meciuri, în minutul 90+4 al meciului de astăzi câmd am reuşit să egalăm. Dar nu trebuie să dăm vina pe ghinion, trebuie să băgăm mingea în poartă. Rămânem tot la mâna noastră, pentru că depinde doar de noi meciul de duminică. Va fi meciul unei generaţii, al unei naţiunii. Eu şi colegii mei promitem că duminică toată lumea va fi fericită".

La partida de pe Arena Naţională au asistat aproximativ 54.000 de spectatori. În tribune s-au aflat şi Simona Halep şi Ion Ţiriac.

Meciul ar fi trebuit să se dispute fără spectatori, ca urmare a unei decizii a Comisiei de Disciplină a UEFA, însă Comisia de Apel a forului a hotărât luni să anuleze sancţiunea.

La aproximativ un sfert de oră după startul jocului, în stadion încă nu intraseră peste 10.000 de fani, care aşteptau la porţi. La intrări s-au înregistrat incidente între suporteri şi jandarmi.

În prima şi în a doua repriză s-au aruncat petarde dintr-una dintre peluze. De la staţia de amplificare s-a făcut în repetate rânduri apel către suporteri să nu mai arunce. La începutul reprizei a doua, suporterii de la aceeaşi peluză au scandat injurii la adresa FRF.

În momentul în care au fost înlocuiţi, Chipciu, Stancu şi Torje au fost fluieraţi de public.


DESFĂŞURAREA LIVE TEXT A PARTIDEI:

23:36 - FLUIER FINAL: România - Finlanda se termină 1-1

23:33 - GOL ROMÂNIA! Ovidiu Hoban egalează în prelungiri.

23:30 - Mulţi suporteri părăsesc tribunele, strigând "Demisia!".

23:21 - Finlanda a avut două ocazii imense, prin Ring şi Pukki, dar Tătăruşanu a reuşit să limiteze proporţiile dezastrului care se întrevede

23:16 - Am depăşit recordul de minute fără gol înscris - 413. Ne aflăm pe locul al treilea în clasament, cu 16 puncte, la egalitate cu Ungaria, şi vom sta din nou la mâna rezultatelor în ultima etapă. Keşeru tocmai a respins de pe linia porţii finlandezilor o reluare cu capul a lui Grigore

23:14 - Andone intră pe teren în locul lui Stancu. Între timp, ajutorul vine de la Thomson, care nu arată penalty şi eliminare după un fault din postura de ultim apărător al lui Grigore

23:08 - GOL FINLANDA! Pohjanpalo deschide scorul în minutul 67, după o greşeală a fundaşilor centrali

23:00 - Sânmărtean obţine multe faulturi şi face ordine la mijlocul terenului, dar are şi momente în care nu pasează la timp. Chipciu iese de pe teren, iar locul său e luat de Alexandru Maxim

22:57 - A DOUA BARĂ! Torje şutează din afara careului, mingea e deviată de Moisander, dar se izbeşte de bara porţii lui Hradecky. Imediat, pe contraatac, Tătăruşanu scapă inexplicabil o centrare modestă a lui Pukki, dar se redresează la timp. Se pregăteşte să intre Maxim

22:50 - Finlanda are primele două situaţii periculoase din repriză. Mai întâi Pukki încearcă o centrare pentru Pohjanpalo, dar Tătăruşanu reţine, apoi acelaşi atacant finlandez reia cu capul, dar goalkeeper-ul Fiorentinei e din nou pe fază

22:45 - Repriza a doua a început, fără schimbări la pauză în cele două formaţii.

22:32 - PAUZĂ. Arbitrul fluieră sfârşitul primei reprize, o repriză în care România a ratat ocazii imense de a deschide scorul

22:21 - Chipciu iese în evidenţă pentru prima dată. Trecut în banda dreaptă, colaborează cu Papp şi pasează bine în careu, dar Keşeru dă pe lângă minge din poziţie foarte bună

22:10 - Finlandezii au echilibrat puţin partida, însă avem o nouă ocazie, tot în urma unei faze fixe. Grigore reia peste poartă, cu capul, din mijlocul careului

22:05 - Stancu semnează o nouă ocazie mare, după o centrare a lui Raţ şi o reluare excelentă cu capul, dar Hradecky respinge cumva în corner

22:03 - Prima ocazie mare pentru Finlanda. Tătăruşanu a fost atent şi a respins de la colţul scurt o minge periculoasă a echipei adverse

22:02 - O petardă a zburat în careul lui Tătăruşanu, deşi meciul se joacă cu spectatori doar datorită clemenţei de care a dat dovadă UEFA. În tribune sunt aproape 40.000 de oameni, iar peste 10.000 de fani încă aşteaptă să intre, la un sfert de oră după startul partidei.

Cu câteva minute înainte de începutul meciului au avut loc incidente între suporteri şi jandarmi la accesul în stadion, suporterii forţând intrarea.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Georgian Enache, pentru partida dintre România şi Finlanda s-au vândut 54.000 de bilete. La începerea meciului, în tribune erau 40.000 de spectatori, restul aflându-se la porţile de intrare. Enache a precizat că acest lucru s-a întâmplat deoarece fanii au venit foarte târziu la stadion.

21:55 - BARĂ A LUI STANCU! Lucian Sânmărtean a scos un corner din care, servit perfect de Torje, Bogdan Stancu a trimis cu capul în bară. Elevii lui Iordănescu domină primele 10 minute ale partidei

21:49 - Primul minut de joc aduce o ocazie imensă pentru România. Torje bate un corner de pe banda stângă, Grigore deviază de la colţul scurt, iar mingea ajunge la bara a doua, de unde Keşeru reia spre poartă. Uronen intervine la timp şi respinge

UPDATE 21:45 - Meciul a început!

Echipele de start la meciul România - Finlanda sunt:

România: Tătăruşanu - Papp, Chiricheş, Grigore, Raţ - Hoban, Sânmărtean - Torje, Stancu, Chipciu - Keşeru. Selecţioner: Anghel Iordănescu.

Finlanda: Hradecky - Arkivuo, Arajuuri, Moisander, Uronen - Ring, Halsti, Schuller, Hetemaj - Pukki, Pohjanpalo. Selecţioner: Markku Kanerva.

Arbitrul scoţian Craig Thomson va conduce la centru meciul dintre echipa naţională a României şi reprezentativa Finlandei. Thomson va fi ajutat de asistenţii David McGeachie şi William Conquer, de arbitrii adiţionali Steven McLean şi Andrew Dallas, în timp ce Douglas Ross va fi arbitru de rezervă.

Centralul scoţian a mai condus România - Olanda, scor 1-4, în preliminariile CM-2014.

  • Simona Halep şi Ion Ţiriac asistă din tribune la meci

Jucătoarea de tenis Simona Halep şi fostul sportiv Ion Ţiriac se află la Arena Naţională, unde vor asista la meciul dintre reprezentativele de fotbal ale României şi Finlandei, contând pentru grupa F a preliminariilor Campionatului European din 2016.

Halep şi Ţiriac au sosit la stadion împreună, cu jumătate de oră înainte de startul jocului.

Ion Ţiriac s-a declarat optimist în privinţa şanselor "tricolorilor". "Ne calificăm. Ăsta este cel mai bun lucru care se poate întâmpla", a spus el.

Cu două partide rămase de disputat, România ocupă locul doi în clasamentul Grupei F, cu 16 puncte. Finlanda se află pe poziţia a patra, la trei puncte în spatele Ungariei, ocupanta locului trei.

Conform regulamentului UEFA, la turneul final al Campionatul European din 2016 se califică direct primele două echipe din cele nouă grupe ale preliminariilor şi reprezentativa cu cel mai bun punctaj dintre ocupantele locurilor trei.

Celelalte opt echipe de pe locurile trei vor disputa un baraj de calificare, în urma căruia patru dintre acestea vor accede la Euro-2016.

Clasamentul grupei F:

1. Irlanda de Nord - 17 puncte

2. România - 16 puncte

3. Ungaria - 13 puncte

4. Finlanda - 10 puncte

5. Insulele Feroe - 6 puncte

6. Grecia - 3 puncte

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici