LIVE UPDATE Rezultatele Australian Open: Simona Halep, Serena Williams şi Naomi Osaka în turul 2, Gael Monfils eliminat

  • Serena Williams a „demolat-o” în doar 56 de minute pe Laura Siegemund în primul tur la Australian Open, iar Naomi Osaka a pierdut doar trei game-uri în faţa rusoaicei Anastasia Pavlyuchenkova.
  • Angelique Kerber e prima favorită care părăseşte turneul.
  • Şi românca Irina Begu a fost eliminată.
  • Australian Open este primul turneu de Grand Slam al anului 2021, în condiţii de pandemie de Covid-19
564 afișări
Imaginea articolului LIVE UPDATE Rezultatele Australian Open: Simona Halep, Serena Williams şi Naomi Osaka în turul 2, Gael Monfils eliminat

Rezultate Australian Open: Serena Williams şi Naomi Osaka în turul 2, iar Angelique Kerber, eliminată

Victorie pentru HALEP în primul tur la Australian Open

Simona a servit bine şi a câştigat 12 din cele 13 puncte jucate din primul serviciu.

I-a funcţionat bine şi returul, cu aproape 60% puncte câştigate pe primul serviciu al adversarei.

Setul secund a debutat cu câteva mici erori ale româncei, care nu s-au reflectat însă în scor, pe care Halep la dus la 5-0.

Pe final, meciul s-a animat puţin, când Cabrera i-a luat un break Simonei.

Favorita numărul 2 s-a impus în cele din urmă cu 6-2, 6-1, cu un joc solid, dezinvolt, demonstrând o formă fizică şi mentală bună, echilibrată.

Halep o va întâlni în turul 2 o altă australiancă, pe Ajla Tomljanovic (27 ani, WTA 69), meci ce va avea loc cel mai probabil, miercuri dimineaţa.

LIVE UPDATE Rezultate Australian Open

Stan Wawrinka la învins pe Pedro Sousa 6-3 6-2 6-4

Corentin Moutet la învins pe John Millman (AUS) 6-4 6-7 (4-7) 3-6 6-2 6-3

 Alexandru Zverev la învins pe Marcos Giron 6-7 7-6 6-4 6-2

Emil Ruusuvuori, finlandezul aflat pe locul 86 ATP, l-a eliminat pe Gael Monfils, cap de serie 10 cu 3-6, 6-4, 7-5, 3-6, 6-3 în prima rundă.

Duelul „românesc” din primul tur, de al pe tabloul feminin de la Australian Open, dintre Mihaela Buzărnescu şi Bianca Andreescu s-a încheiat luni dimineaţa cu victoria canadiencei de origine română.

Americanca Serena Williams, 39 de ani, a declarat a fost „vintage Serena/Serena de epocă ”, după ce a învins-o în două seturi, cu 6-1, 6-1, pe germanca Laura Siegemund, pe Rod Laver Arena, în faţa unui public mai puţin numeros, care nu a purtat mască.

Campioana de la US Open, Naomi Osaka, a făcut, de asemenea, un prim meci convingător, cu o victorie cu 6-1, 6-2 în faţa rusoaicei Anastasia Pavlyuchenkova.

Fosta campioană a turneului de la antipozi, Angelique Kerber, este prima jucătoare de la Australian Open cotată favorită, numărul 23, eliminată încă din primul tur. Germanca a fost unul dintre cei 72 de sportivi care a petrecut 14 zile în carantină înainte de turneu, „blocată” în camera de hotel şi în imposibilitatea de a se antrena. Ea a fost învinsă drastic, cu 6-0, 6-4, de americanca Bernarda Pera.

În turul doi a trecut şi veterana turneului, Venus Williams, în vârstă de 40 de ani, care a învins-o pe belgianca Kirsten Flipkens cu 7-5, 6-2.

O surpriză mai mică a furnizat şi rusoaica Anastasia Potapova (WTA 101), care a trecut de americanca Alison Riske, favorita numărul 24, cu 6-1, 6-2.

Românca Irina Begu a fost şi ea eliminată, fiind învinsă de sârboaica Nina Stojanovic, cu 6-3, 6-4.

Meciurile de luni ale turneului continuă, alte patru românce urmând să evolueze în primul tur, inclusiv favorita numărul 2, Simona Halep.

Australian Open se va disputa cu spectatori. La meciuri pot intra până la 30.000 de spectatori/zi

Australian Open se va disputa cu spectatori. La meciuri pot intra până la 30.000 de spectatori pe zi, iar în ultimele şase zile limita scade la 25.000 de persoane zilnic.

Potrivit DPA, ministrul Sportului din Victoria, Martin Pakula, a declarat, sâmbătă, că va fi cel mai semnificativ eveniment internaţional cu spectatori pe care lumea l-a văzut de câteva luni încoace.

În primele opt zile de Australian Open, capacitatea de la Melbourne Park va fi limitată la 30.000 de spectatori pe zi, în timp ce în ultimele şase zile acest număr va scădea la 25.000 zilnic.

„Asta înseamnă că la Rod Laver Arena, pe măsură ce ajungem la sfârşitul turneului, vom avea o atmosferă incredibilă, nu atât de diferită de atmosfera pe care o vedeam în ultimii ani", a spus ministrul .

Limitarea locurilor înseamnă până la 390.000 de spectatori, ceea ce reprezintă aproximativ 50% din media ultimilor ani.

Australian Open începe la Melbourne pe 8 februarie, cu trei săptămâni mai târziu decât de obicei, din cauza pandemiei.

Jucătorii care au mers în Australia pentru competiţie au fost supuşi unei carantine de două săptămâni. Unii jucători s-au plâns din cauza condiţiilor, alţii, inclusiv Serena Williams, au lăudat eforturile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici