Liverpool a devenit, matematic, campioana Angliei. Primul titlu după o aşteptare de 30 de ani

FC Liverpool a devenit, joi noaptea, campioana Angliei la Fotbal, după ce Manchester City, ocupanta locului secund în Premier League a fost învinsă de Chelsea.

934 afișări
Imaginea articolului Liverpool a devenit, matematic, campioana Angliei. Primul titlu după o aşteptare de 30 de ani

Liverpool a devenit, matematic, campioana Angliei. Primul titlu după o aşteptare de 30 de ani

După o aşteptare de 30 de ani, FC Liverpool a obţinut un nou titlu în Anglia, după ce Manchester City a pierdut cu 2-1 la Chelsea şi i-a făcut pe cormorani, matematic, campioni.

Echipa lui Jurgen Klopp avea nevoie de încă o victorie pentru a-şi asigura victoria, iar înfrângerea lui City le-a adus exact diferenţa de puncte de care aveau nevoie pentru a fi siguri că nu mai pot fi depăşiţi de nimeni în sezonul acesta.

Este cel de-al 19-lea titlu din istoria clubului din Liverpool şi primul după o pauză de 30 de ani, scrie BBC Sport.

În ciuda faptului că primarul din Liverpool i-a îndemnat pe suporteri să „stea acasă” din cauza pandemiei de Covid-19, mii de fani s-au adunat, joi seara, la Anfield pentru a sărbători.

Mulţi dintre suporterii care au ieşit să marcheze acest moment, au purtat măşti de faţă şi au aprins torţe.

"Este de necrezut. Este mult mai mult decât am crezut vreodată că ar fi posibil. Este o realizare incredibilă a jucătorilor mei şi este o bucurie imensă pentru mine să îi antrenez. Eu nu am aşteptat 30 de ani, sunt aici de patru ani şi jumătate, dar este o realizare, mai ales cu pauza de trei luni, pentru că nimeni nu ştia dacă putem continua”, a declarat Klopp pentru Sky Sports.

Întrucât pandemia globală a dus la suspendarea Premier League timp de trei luni, suporterii Cormoranilor au  aşteptat cu sufletul la gură să vadă cum se va încheia sezonul. Mai ales, că la începutul pandemiei au fost voci care au sugerat ca sezonul să fie declarat nul.

Din fericire pentru suporterii lui Liverpool, Premier League s-a reluat în această lună.

Cu toate acestea, din cauza măsurilor impuse pentru a evita răspândirea noului coronavirus, cormoranii nu vor putea să-şi celebreze succesul mult aşteptat alături de fanii lor. Cel puţin nu deocamdată.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici