Locul 3 WTA ocupat de Simona Halep nu mai este ameninţat, românca poate urca pe 2

Eliminarea jucătoarelor Agnieszka Radwanska, locul 4 WTA, şi Maria Şarapova, 5 WTA, în optimile turneului de la Wimbledon, a făcut ca Simona Halep să nu-şi piardă poziţia a treia mondială după aceste turneu, însă românca mai poate urca un loc, până pe 2, dacă se califică în finală.

3025 afișări
Imaginea articolului Locul 3 WTA ocupat de Simona Halep nu mai este ameninţat, românca poate urca pe 2

Simona Halep (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Radwanska şi Şarapova ar fi putut să o depăşească pe Halep, prima dacă ar fi ajuns în finală şi a doua dacă ar fi câştigat trofeul, iar sportiva română nu ar fi trecut de sferturile de finală.

Însă Halep, calificată în sferturi, mai poate urca un loc în clasament, dacă va ajunge în finala turneului de la Wimbledon. În acest caz, ea va acumula mai multe puncte decât chinezoiaca Na Li, eliminată în turul trei pe iarba londoneză.

Americanca Serena Willimas, de asemenea eliminată în turul 3, îşi va păstra poziţia de lider al clasamentului WTA, indiferent de rezultatele de la Wimbledon.

Halep a învins-o, marţi, cu scorul de 6-3, 6-0, pe sportiva Zarina Dias din Kazahstan, poziţia 72 în ierarhia mondială, calificându-se în premieră în sferturile de finală ale turneului de la Wimbledon.

Rusoiaca Maria Şarapova, cap de serie numărul 5, a fost eliminată, tot marţi, în optimile de finală, fiind învinsă de germanca Angelique Kerber (locul 7 WTA şi cap de serie numărul 9), cu scorul de 7-6 (4), 4-6, 6-4.

Jucătoarea poloneză Agnieszka Radwanska, numărul 4 mondial şi finalistă în 2012, a fost eliminată, luni, în optimile de finală, de rusoaica Ekaterina Makarova, locul 22, scor 6-3, 6-0.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici