Locul 8 pentru Tempestini în Europeanul de Raliuri, fraţii Maior pe 2 la juniori

Simone Tempestini a reuşit să încheie pe locul 8 în Raliul Poloniei, a treia etapă din Campionatul European de Raliuri, în timp ce fraţii Maior au obţinut cea mai bună clasare din cariera lor, un loc 2 în topul juniorilor din competiţia continentală.

59 afișări
Imaginea articolului Locul 8 pentru Tempestini în Europeanul de Raliuri, fraţii Maior pe 2 la juniori

Locul 8 pentru Tempestini în Europeanul de Raliuri, fraţii Maior pe 2 la juniori

Pe un model Skoda Fabia Rally 2 Evo şi cu Sergiu Itu copilot, Tempestini a avut o primă parte a raliului excelentă şi s-a clasat în permanenţă pe poziţiile fruntaşe, însă trei probe speciale mai complicate l-au trimis până pe locul 9 înainte de ziua decisivă.

Echipajul campion a muncit să recupereze şi a încheiat în cele din urmă pe poziţia a opta, depăşind însă nume mari precum Efran Llarena (campion european en-titre), Pontus Tidemand (campion mondial WRC2) sau Osian Pryce (campionul Marii Britanii).

Cu 11 puncte obţinute, Tempestini a urcat până pe locul 14 la general, deşi a absentat la runda trecută. Clasamentul este dominat de neo-zeelandezul Hayden Paddon, al doilea clasat în Polonia, în timp ce câştigătorul acestui raliu, letonul Martin Sesks, este pe 2.

„Am avut un ritm bun, pe un traseu dificil, iar dacă eram un pic mai inspiraţi în prima zi, acum cu siguranţă am fi avut o clasare mai bună, dar suntem mulţumiţi având în vedere concurenţa. Abia aşteptăm să începem următorul raliu”, a declarat Tempestini.

O performanţă excelentă a obţinut echipajul format din juniorii Norbert Maior şi Francesca Maior, care a încheiat pe locul 2 în topul juniorilor. Aceştia au fost depăşiţi doar de echipajul norvegian format din Ola Nore jr şi Rune Eilerstsen. Este cea mai bună clasare a celor doi fraţi în competiţia continentală, unde au revenit după o pauză de aproape un an. Printre cei pe care tinerii braşoveni i-au depăşit se numără şi Max McRae, nepotul legendarului Colin McRae.

„Suntem foarte bucuroşi pentru rezultat, dar suntem la fel de bucuroşi că am găsit resursele de a fi aici. Trăim un vis şi sperăm să îl putem continua în acest an”, a spus, la final, Norbert Maior.

Pentru ambele echipaje tricolore urmează o nouă provocare pe plan intern, acolo unde se vor număra printre cele 80 de echipaje care iau startul săptămâna viitoare în Raliul Argeşului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici