LPF a demarat o anchetă referitoare la dreptul de joc al lui Muniru în meciul Astra - Steaua

Liga Profesionistă de Fotbal a demarat o anchetă cu privire la dreptul de joc al mijlocaşului echipei Steaua, Sulley Muniru, după ce acestuia i s-a interzis să evolueze în meciul cu Astra Giurgiu din cauza absenţei unei ştampile pe carnetul de joc.

163 afișări
Imaginea articolului LPF a demarat o anchetă referitoare la dreptul de joc al lui Muniru în meciul Astra - Steaua

LPF (Foto: Victor Ciupuliga / Mediafax Foto)

"Ca urmare a deficienţelor de ordin organizatoric, care au împiedicat buna desfăşurare a partidei Astra Giurgiu - FC Steaua, Liga Profesionistă de Fotbal a demarat o anchetă internă ce urmează să stabilească dacă deficienţele constatate la meciul în cauză au fost cauzate de angajaţi ai LPF. În cazul în care, în urma anchetei interne, se va constata că angajaţi ai LPF se fac vinovaţi de greşelile semnalate, vor fi aplicate măsurile disciplinare prevăzute în Codul Muncii", se arată într-un comunicat semnat de Departamentul Juridic al LPF publicat, joi, pe site-ul oficial.

Înainte de startul partidei de la Giurgiu, arbitrul Sebastian Colţescu a comunicat stafului tehnic al formaţiei Steaua să facă o înlocuire în primul unsprezece pentru că nu îi va permite fotbalistului Sulley Muniru să evolueze din cauza unor probleme la carnetul de joc. Conform unor surse din cadrul LPF, motivul deciziei arbitrului a fost absenţa unei ştampile a clubului Steaua de pe legitimaţia mijlocaşului.

De menţionat că Sulley Muniru a evoluat în Liga Campionilor, fiind titular în toate cele patru partide disputate de Steaua în ediţia 2015-2016 a competiţiei organizată de UEFA.

La finalul partidei cu Astra Giurgiu, directorul sportiv al FC Steaua, Mirel Rădoi, a afirmat la postul Digi Sport că absenţa lui Muniru se explică printr-o problemă medicală a acestuia. "Muniru a jucat prea multe meciuri într-o perioadă scurtă şi nu am vrut să riscăm, l-am odihnit. Nu ştiu de vreo problemă cu legitimaţia sa, el a venit şi mi-a spus că simte o durere la picior", a declarat Rădoi.

Ulterior, la conferinţa de presă, Mirel Rădoi a revenit menţionând că arbitrul Sebastian Colţescu i-a solicitat să îl înlocuiască pe Muniru. "Sebi (n.r. - Sebastian Colţescu) a venit şi mi-a spus să îl scoatem din echipă: «Nu aveţi voie să îl folosiţi în această seară». Asta mi-a spus, că nu are voie să joace şi trebuie înlocuit. Punct. Nu ştiu de ce, legat de viza medicală, de licenţă, de... nu ştiu. Eu atât ştiu. Până la urmă responsabilitatea era a noastră (n.r. - nu a arbitrului), dacă îl foloseam pierdeam cu 3-0 (n.r. - la masa verde), dar acum nu mai contează", a spus Rădoi la conferinţa de după meci.

Echipa Steaua a pierdut, miercuri seara, cu scorul de 0-2, partida din deplasare cu Astra Giurgiu, din cadrul etapei a VI-a a Ligii I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici