LPF a încasat 13,75 milioane de euro, reprezentând prima rată din drepturile TV

Liga Profesionistă de Fotbal a încasat suma de 13,75 milioane de euro, reprezentând prima rată din totalul de 27,5 milioane de euro pe care firma Intel Sky Broadcast s-a obligat să o plătească pentru sezonul 2014-2015, conform contractului de valorificare a drepturilor TV, semnat la 4 martie.

337 afișări
Imaginea articolului LPF a încasat 13,75 milioane de euro, reprezentând prima rată din drepturile TV

LPF a încasat 13,75 milioane de euro, reprezentând prima rată din drepturile TV (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Banii obţinuţi din această primă rată urmează să fie viraţi în conturile cluburilor din prima ligă începând de miercuri.

Preşedintele FC Dinamo, Constantin Anghelache, a declarat, luni, la finalul Adunări Generale a LPF că baremurile pentru arbitri şi observatori vor fi achitate direct de către ligă din această sumă. "Banii s-au primit. Este vorba de jumătate din 27,5 milioane. Miercuri va fi o analiză cu fiecare club în parte, pentru că mai sunt la unii popriri sau alte reţineri şi va începe apoi transferul din contul ligii în conturile cluburilor. Am mai convenit ca din aceşti bani din drepturile TV să se reţină baremurile pentru arbitri şi observatori", a declarat Anghelache.

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, la 4 martie, semnarea unui parteneriat media valabil cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionistă de Fotbal va încasa anual de la Intel Sky Broadcast suma netă de 27,5 milioane de euro pe sezon în cei cinci ani.

La 2 aprilie, televiziunile Look TV şi Transilvania Live au anunţat că au încheiat un memorandum de înţelegere cu Intel Sky Broadcast Ltd. privind difuzarea în direct a meciurilor de fotbal din campionatul Liga I şi Cupa Ligii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici