LPF cere CCA să aducă arbitri străini la partida FC Timişoara - Dinamo

Liga Profesionistă de Fotbal a cerut, vineri, printr-o adresă trimisă Comisiei Centrale a Arbitrilor, ca partida FC Timişoara - Dinamo, contând pentru etapa a XIV-a a Ligii I, să fie arbitrată de o brigadă străină, informează lpf.ro.

17 afișări
Imaginea articolului LPF cere CCA să aducă arbitri străini la partida FC Timişoara - Dinamo

LPF cere CCA să aducă arbitri străini la partida FC Timişoara - Dinamo

"Comitetul executiv al FRF a hotărât, în baza atribuţiilor sale statutare că până la sfârşitul turului ediţiei de campionat 2009-2010 ca în situaţia în care două cluburi participante la competiţia fotbalistică Liga I îşi exprimă voinţa şi convin ca jocul dintre ele din cadrul etapei de campionat să fie condus de arbitrii din străinătate, Comisia Centrală de Arbitri are obligaţia să ia act de această înţelegere şi să delege o brigadă de arbitrii în conformitate cu dispoziţiile Regulamentului de organizare şi desfăşurare a activităţii arbitrilor şi a hotărârii Comitetului Executiv" , potrivit adresei LPF.

"În condiţiille în care cluburile Politehnica Timişoara (n.r. - FC Timişoara) şi Dinamo Bucureşti şi-au exprimat acordul ca meciul din cadrul etapei a XIV-a să fie condus de o brigadă de arbitrii străini vă solicităm să luaţi act de această înţelegere şi în baza hotărârii Comitetului Executiv să depuneţi diligenţele necesare pentru ducerea la îndeplinire a acestor hotărâri precum şi în conformitate cu articolul 65 din ROAF", se arată în adresa LPF.

Preşedintele CCA, Vasile Avram, a declarat, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că cel mai probabil meciul va fi condus de o brigadă din România. Cu o zi în urmă, el afirmase că, în urma refuzului Federaţiei Germane de Fotbal de a mai trimite o brigadă la meciul programat luni, a cerut arbitri federaţiior din Italia, Franţa şi Spania, dar a primit şi din partea acestora răspunsuri negative.

Partida FC Timişoara - Dinamo, programată, luni, cu începere de la ora 20.45, trebuia să fie arbitrată de o brigadă din Germania, avându-l la centru pe arbitrul FIFA Manuel Grafe, care ar fi fost ajutat de asistenţii Sascha Thielert şi Dirk Margenberg. Însă atât oficialii dinamovişti, cât şi cei timişoreni s-au declarat nemulţumiţi că au fost delegaţi arbitri germani la această partidă. Deşi DFB a anunţat pe site-ul oficial componenţa brigăzii pentru întâlnirea de la Timişoara, ulterior forul german a precizat că nu mai poate trimite arbitri în România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici