LPF îşi exprimă regretul după decesul lui Angelo Niculescu

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) şi-a exprimat regretul, pe site-ul oficial, după decesul fostului selecţioner Angelo Niculescu, sâmbătă, la vârsta de 93 de ani.

82 afișări
Imaginea articolului LPF îşi exprimă regretul după decesul lui Angelo Niculescu

LPF îşi exprimă regretul după decesul lui Angelo Niculescu

"Liga Profesionistă de Fotbal este alături de familia greu încercată, căreia îi transmite sincere condoleanţe. Dumnezeu să-l odihnească în pace!", a notat LPF, pe site-ul oficial.

Fostul tehnician Angelo Niculescu, selecţionerul României la Cupa Mondială din 1970, a încetat din viaţă, sâmbătă, la Bucureşti, la vârsta de 93 de ani.

Trupul lui Angelo Niculescu va fi depus duminică la capela Ghencea, din Militari. Înmormântarea fostului selecţioner va avea loc marţi, 23 iunie 2015, după ora 12.00, la cimitirul Ghencea Militar.

Angelo Niculescu, născut la 1 octombrie 1921, la Craiova, a rămas în istoria fotbalului românesc ca antrenorul care a calificat naţionala României la Campionatul Mondial din Mexic 1970 şi în sferturile de finală ale Campionatului European din Belgia 1972. Pe parcursul perioadei cât a stat pe banca "tricolorilor", între 1967 şi 1973, reprezentativa de fotbal a României a disputat 41 de partide internaţionale. Angelo Niculescu este considerat de FIFA drept inventatorul stilului de joc "tiki-taka", făcut celebru în ultimii ani de FC Barcelona.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici