LPF trimite cazul Rapid la Comisia de Disciplină a FRF: "Facem apel să se întrunească cât mai repede, pentru că începe campionatul"

Gino Iorgulescu, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal şi Justin Ştefan, secretarul general al LPF, au declarat într-o conferinţă de presă că Federaţia Română de Fotbal va trebui să decidă dacă Rapid sau ACS Poli Timişoara vor evolua în sezonul viitor în Liga I.

1061 afișări
Imaginea articolului LPF trimite cazul Rapid la Comisia de Disciplină a FRF: "Facem apel să se întrunească cât mai repede, pentru că începe campionatul"

LPF trimite cazul Rapid la Comisia de Disciplină a FRF: "Facem apel să se întrunească cât mai repede, pentru că începe campionatul"

Suporterii clubului Rapid mai au o speranţă. Chiar dacă în această dimineaţă Justin Ştefan, secretarul general al Ligii Profesioniste de Fotbal a spus că formaţia Rapid Bucureşti se află în plină procedură de dizolvare şi nu va juca în Liga 1 de fotbal, iar locul giuleştenilor va fi luat de către echipa ACS Poli Timişoara, situaţia s-a schimbat în cursul acestei seri. Preşedintele Ligii, Gino Iorgulescu a declarat, la rândul său, că totul s-a schimbat din cauza administratorului judiciar.

”Câteva situaţii speciale din fotbalul românesc ne-au făcut să vă invităm la această conferinţă de presă, ca să lămurim unele probleme. Problema principală este clubul Rapid. Dimineaţă aveam o poziţie în funcţie de o poziţie a administratorului judiciar. După-amiază a mai apărut un document, şi-a schimbat poziţia administratorul judiciar. Este o şansă bună pentru Rapid, o echipă de tradiţie.”, a spus Gino Iorgulescu, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal.

Justin Ştefan, secretarul general al LPF, pasează Federaţiei reprimirea Rapidului în prima ligă. Oficialul Ligii Profesioniste de Fotbal invocă o literă de regulament prin care secretarul general al Ligii poate trimite un asemnea caz la Comisia de Disciplină, dacă există dubii în privinţa participării unui club în Liga 1.

Dimineaţă, lichidatorul spunea că Rapid nu poate participa. După-amiază, ne-a cerut altceva, înscrierea Rapidului în Liga 1. Mi-a trimis o adresă în care ne-a cerut să înscrie Rapdiul în Liga 1. Regulamentul spune că, dacă secretarul general are dubii în ceea ce priveşte participarea unei echipe la meciurile din Liga 1, cazul va fi trimis la Comisia de Disciplină. Acum există aceste dubii, deoarece administatorul judiciar dimineaţă ne-a spus ceva, seara - altceva. Cazul va fi trimis la Comisia de Disciplină a FRF, în care se va analiza dacă Rapid îndeplineşte sau nu condiţiile de participare în Liga 1. Meciurile Rapidului vor fi suspendate până ce Comisia de Disciplină va lua o decizie şi sperăm să se întrunească în regim de urgenţă, deoarece este o urgenţă”, Justin Ştefan, secretar general la LPF.

Mai mult, Gino Iorgulescu a solicitat Federaţia întrunirea cât mai rapidă a Comisiei de Disciplină. Campionatul Ligii I începe, vineri, 22 iulie.

„Facem apel la Comisia de Disciplină să se întrunească cât mai repede, pentru că începe campionatul”, a spus Gino Iorgulescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici