Lucescu la împlinirea a 69 de ani: Situaţia e de aşa natură în Ucraina încât nu e loc de sărbătorit

Antrenorul formaţiei Şahtior Doneţk, Mircea Lucescu, a declarat, marţi, la împlinirea vârstei de 69 de ani, că situaţia din Ucraina, ţară în care au loc confruntări între armata ucraineană şi separatiştii proruşi, nu îi permite să îşi sărbătorească ziua de naştere.

191 afișări
Imaginea articolului Lucescu la împlinirea a 69 de ani: Situaţia e de aşa natură în Ucraina încât nu e loc de sărbătorit

Mircea Lucescu (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Este nevoie de pace, pentru că dacă nu e pace poţi să fii şi sănătos, dar e teamă. Mă simt perfect la 69 de ani, eu nu simt vârsta în niciun caz. Mergem mai departe, încercăm să facem faţă situaţiilor. Nu sărbătoresc azi pentru că situaţia este de aşa natură încât nu este loc de sărbătorit. Sărbătorit am fost pe timp de pace, acum este mai greu. A fost o masă cu preşedintele şi cu jucătorii, după-amiază urmează şedinţa tehnică şi antrenamentul, iar diseara ne întâlnim să le dau un pahar de şampanie, ne îmbrăţişăm şi atâta tot", a spus Lucescu, la postul Dolce Sport.

Antrenorul care are 51 de ani neîntrerupţi petrecuţi în fotbal spune că nu a încercat niciodată să profite de contractele semnate. "Cred că sunt unicul în lume care a făcut aşa, am trecut de la una la alta, fără ani sabatici, fără să profit de contractele semnate. Când nu a mai mers ne-am dat mâna şi am mers mai departe", a menţionat tehnicianul.

Lucescu a adăugat că toţi cei şase jucători care au refuzat să revină în Ucraina după stagiul de pregătire din Elveţia din cauza conflictului din zonă s-au alăturat lotului. "S-au întors toţi. A fost o încercare de puci, au încercat să ia gratis doi jucători importanţi, dar lucrurile s-au rezolvat şi s-au întors. Mergem mai departe", a explicat Mircea Lucescu.

Tehnicianul a afirmat că nu intenţionează să se întoarcă în fotbalul românesc, precizând că nu a uitat modul în care a pierdut unele campionate în România. "De ce ar trebui să mă întorc acasă dacă am succes cu echipa mea? Profesional mă simt aşa cum trebuie. Să o iau de la capăt în ce condiţii? Cine poate să ofere ceva în România? Nimeni nu poate să ofere nimic sigur. Poţi renunţa, te întorci şi pe urmă te trezeşti peste 3-4 luni că nu mai ai nimic. Să o iau eu pe cont propriu, să fac administraţie, organizare la vârsta mea, cred că e prea târziu. Nici nu se pune problema de acest lucru. Am revenit de două ori în ţară, nu am găsit ceea ce mă satisfăcea şi atunci am plecat unde am avut succes. Acasă e mai greu, acasă sunt prea multe interese secundare, prea mult egosim, ştiu foarte bine cum am pierdut campionate în România şi nu mai îmi doresc aşa ceva. Ca să mă vedeţi întors ar însemna să trăiesc 120 de ani", a adăugat în glumă Lucescu.

Mircea Lucescu a pregătit în cariera sa echipa naţională a României şi formaţiile Corvinul Hunedoara, Dinamo Bucureşti, Pisa, Brescia, Reggiana, Rapid Bucureşti, Internazionale Milano, Galatasaray Istanbul, Beşiktaş Istanbul şi Şahtior Doneţk. El se află la conducerea tehnică a echipei ucrainene din 2004, perioadă în care a cucerit titlul de opt ori, Cupa Ucrainei de cinci ori, Supercupa Ucrainei de şase ori şi Cupa UEFA în 2009.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici