Lucian Bute ar putea boxa la Rio

Preşedintele AIBA, Ching-Kuo Wu, a anunţat joi dimineaţă că pugiliştii profesionişti pot participa la Jocurile Olimpice de la Rio.

3819 afișări
Imaginea articolului Lucian Bute ar putea boxa la Rio

Lucian Bute ar putea boxa la Rio (Imagine: George Filip / Mediafax Foto)

Preşedintele federaţiei internaţionale de box, Ching-Kuo Wu, a anunţat joi că toţi pugiliştii care vor dori să fie prezenţi la Rio vor avea ocazia să o facă. "Am discutat cu toate federaţiile naţionale, şi, în proporţie de peste 90%, răspunsurile au fost pozitive cu referire la prezenţa sportivilor profesionişti în competiţia de box", a declarat oficialul AIBA, conform aipsmedia.com.

România ar putea fi reprezentată la Rio şi de Lucian Bute. În vârstă de 36 de ani, Bute şi-ar putea trece în palmares prima sa medalie olimpică, dacă se va califica pentru Jocurile Olimpice. Singurul titlu olimpic din palmaresul României a fost cucerit în 1956, la Melbourne, de către Nicolae Linca. De atunci sportivii români au mai cucerit alte 24 de medalii dintre care 9 de argint şi 15 de bronz.

Pentru Jocurile Olimpice de la Rio, boxul are rezervate 250 de locuri: 187 destinate amatorilor şi 63 profesioniştilor, iar vedetele Pacquaio şi Klitschko şi-au manifestat deja interesul pentru competiţia de la Rio, în timp ce Mayweather, a spus că nu este interesat. Sportivii profesionişti care vor să meargă la Rio vor trebui să participe la cel puţin un turneu special de calificare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici