Lucian Logigan, campion balcanic la mountainbike

Ciclistul Lucian Logigan a câştigat, în weekend, la Skopje, medalia de aur din cadrul Campionatului Balcanic la mountainbike, în timp ce Ovidiu Tudor Oprea, participant în 2004 la Jocurile Olimpice de la Atena, a încheiat pe poziţia secundă, se arată într-un comunicat.

69 afișări
Imaginea articolului Lucian Logigan, campion balcanic la mountainbike

Lucian Logigan, campion balcanic la mountainbike

De asemenea, Ede Molnar a urcat pe ultima treaptă a podiumului la juniori.

România a avut în total şase reprezentanţi la Balcaniada de la Skopje. La categoria sub 23 ani, Alexandru Stancu a ocupat locul 4, în timp ce Cristian Losonczi a terminat cursa pe poziţia a 7-a. În concursul feminin, Irina Dumitru s-a clasat pe locul 4. Sportivii au avut de parcurs 6 ture pe un circuit de 4 kilometri amenajat pe dealurile ce împrejmuiesc oraşul Skopje.

Competiţia a făcut parte din calendarul UCI (categoria C3), primii cinci sportivi adunând puncte în clasamentul mondial la mountainbike. Clasamentul a fost unul coroborat pentru Elite şi Under 23, motiv pentru care Lucian Logigan s-a clasat pe locul 2, în timp ce Ovidiu Tudor Oprea a ocupat locul 4 în această ierarhie.

Prezenţa cicliştilor la JO 2016 în proba de mountainbike se face pe baza unui clasament pe naţiuni, în care fiecare ţară punctează prin rezultatele celor mai buni trei sportive clasaţi. Doar primele 24 de naţiuni pot trimite reprezentanţi la Rio de Janeiro.

"Din cauza şicanelor făcute de fosta conducere a federaţiei, care a organizat în paralel un pseudo-campionat naţional, UCI ne-a anulat temporar, până la clarificarea situaţiei interne, punctele de la Campionatele Naţionale. Fără ele, nu avem absolut nicio şansă să ajungem la Jocurile Olimpice. În plus, am avea nevoie ca alături de mine şi Lucian să vină şi un al treilea sportiv de top să adune puncte pentru România. Ciclişti de valoare există, însă aici intervine şi factorul financiar. Sunt totuşi optimist că în 2015 se vor rezolva toate aceste lucruri", a declarat Ovidiu Tudor Oprea, care este şi vicepreşedinte al federaţiei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici