Lucie Safarova a câştigat turneul de la Praga

Lucie Safarova, numărul 16 WTA, a câştigat, sâmbătă, primul său titlu din 2016, după victoria în trei seturi, scor 3-6, 6-1, 6-4, în finala turneului de la Praga, cu Samantha Stosur, din Australia, locul 25 mondial. Este al treilea trofeu pentru Safarova în capitala Cehiei.

204 afișări
Imaginea articolului Lucie Safarova a câştigat turneul de la Praga

Lucie Safarova a câştigat turneul de la Praga (Imagine: AFP / Mediafax Foto)

Lucie Safarova (16 WTA), jucătoarea care a jucat finala din 2015 la Roland Garros, a fost condusă cu 2-0 în debutul ultimului act de la Praga de Samantha Stosur (25 WTA). Sportiva din Australia a păstrat avantajul până la final şi a închis manşa cu 6-3. Setul secund a fost în favoarea sportivei din Cehia. Stosur a avut mari probleme pe propriul serviciu, a comis patru duble greşeli şi i-a permis adversarei să facă două break-uri şi să se impună cu 6-1.

Decisivul a fost echilibrat până la scorul de 3-3, când Lucie Safarova a câştigat împotriva serviciului şi nu i-a mai dat şanse adversarei sale să revină în meci. S-a terminat 3-6, 6-1, 6-4 pentru jucătoarea din Cehia, care s-a impus, pentru a treia oară în carieră, la turneul de la Praga, după ce a mai cucerit trofeul în 2012 şi 2013.

Lucie Safarova a avut mari probleme din cauza unei accidentări la începutul acestui an şi nu a fost în cea mai bună formă. Sportiva în vârstă de 29 de ani a fost eliminată în primul tur al precedentele cinci turnee la care a luat startul: Doha, Indian Wells, Miami, Charleston şi Stuttgart.

În semifinale, Lucie Safarova a trecut de Karolina Pliskova, în timp ce Samatha Stosur a învins-o pe Svetlana Kuznetsova, după ce jucătoarea din Rusia s-a retras din cauza unei accidentări.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici