Luiz Adriano, al doilea jucător care înscrie cinci goluri într-un meci din Liga Campionilor

Atacantul brazilian al echipei Şahtior Doneţk, Luiz Adriano, a devenit, marţi, al doilea jucător din istorie care a reuşit să înscrie cinci goluri într-un meci din Liga Campionilor.

173 afișări
Imaginea articolului Luiz Adriano, al doilea jucător care înscrie cinci goluri într-un meci din Liga Campionilor

Luiz Adriano, al doilea jucător care înscrie cinci goluri într-un meci din Liga Campionilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Luiz Adriano a marcat cinci goluri în partida pe care Şahtior Doneţk, echipă antrenată de Mircea Lucescu, a câştigat-o, în deplasare, cu scorul de 7-0, în faţa formaţiei BATE Borisov, în etapa a III-a a grupei H a Ligii Campionilor.

Singurul fotbalist care a mai reuşit această performanţă a fost argentinianul Lionel Messi, care a înscris cinci goluri în victoria Barcelonei, scor 7-1, în faţa formaţiei Bayern Levekusen, în 7 martie 2012.

Câte patru goluri într-un meci de Liga Campionilor au mai marcat Marco van Basten (AC Milan, 1992), Simone Inzaghi (Lazio Roma, 2000), Dado Prso (AS Monaco, 2003), Ruud van Nistelrooy (Manchester United, 2004), Andrei Şevcenko (AC Milan, 2005), Lionel Messi (FC Barcelona, 2010), Bafetimbi Gomis (Olympique Lyon, 2011), Mario Gomez (Bayern Munchen, 2012), Robert Lewandowski (Borussia Dortmund, 2013) şi Zlatan Ibrahimovici (Paris Saint-Germain, 2013).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici