Luptătoarea de taekwondo Kimia Alizadeh a fugit din Iran: „Nu vreau să stau la aceeaşi masă cu ipocrizia, minciunile, injustiţia şi linguşeala”

Luptătoarea de taekwondo Kimia Alizadeh a decis să-şi părăsească ţara natală, Iran, şi să se mute în Europa. Sportiva a pus deczia pe seama faptului că sistemul politic de la Teheran nu o ajută pe ea sau pe colegii ei, politicienii folosind sportul doar pe post de promovare.

2299 afișări
Imaginea articolului Luptătoarea de taekwondo Kimia Alizadeh a fugit din Iran: „Nu vreau să stau la aceeaşi masă cu ipocrizia, minciunile, injustiţia şi linguşeala”

Sursă foto: Profimedia

Kimia Alizadeh este singura femeie din Iran care a obţinut o medalie la Jocurile Olimpice. În 2016, ea a terminat pe locul 3 competiţia de taekwondo. „Sunt una dintre milioanele de femei oprimate în Iran, cu care autorităţile s-au jucat timp de ani de zile.

Mă îmbrăcam cu ce-mi spuneau ei să mă îmbrac. Repetam tot ce-mi spuneau ei să repet. Niciuna dintre noi nu contează pentru ei.” , a scris sportiva pe Instagram, care a transmis un mesaj extrem de dur politicienilor din Iran:

„Nu vreau să stau la aceeaşi masă cu ipocrizia, minciunile, injustiţia şi linguşeala. Spiritul meu nu se potriveşte cu legăturile economice murdare şi cu lobby-urile politice din Iran. Îmi doresc siguranţă şi o viaţă fericită şi sănătoasă. Rămân însă o fiică a Iranului oriunde mă duc.” .

Kimia Alizadeh este calificată şi la Jocurile Olimpice din acest an, din Japonia, şi vrea să participe, dar nu sub steagul Iranului. Rămâne de văzut cum vor gestiona oficialii competiţiei această situaţiei, dar una dintre variante ar fi ca sportiva să evolueze sub steag neutru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici