Lynn Howells: O victorie entuziasmantă, urmează finala cu Italia

Selecţionerul galez al naţionalei de rugby a României, Lynn Howells, a declarat, marţi, după victoria din meciul cu reprezentativa Canadei, scor 17-15, că este un succes entuziasmant, dar a precizat că urmează finala cu formaţia Italiei.

3405 afișări
Imaginea articolului Lynn Howells: O victorie entuziasmantă, urmează finala cu Italia

Lynn Howells: O victorie entuziasmantă, urmează finala cu Italia (Imagine: Dan Tautan/Mediafax Foto)

"O victorie entuziasmantă pentru echipa noastră. Nu am jucat foarte bine toate cele 80 de minute. Şi din nou am pierdut un jucător, destul de repede. Asta a făcut o mare diferenţă. Dar aşa cum am spus mereu despre devotamentul şi determinarea jucătorilor mei, au făcut-o din nou şi au reuşit să câştige meciul. Am spus mereu că asta e o semifinală pentru noi. Acum trebuie să jucăm finala cu Italia. Cel mai important lucru este că vreau să mulţumesc Canadei pentru meci, cred că au fost foarte buni. Dar vreau să le mulţumesc şi jucătorilor mei pentru că, încă o dată, şi-au arătat determinarea. Meciul cu Italia urmează acum şi este unul dificil pentru noi, dar lucrurile par ceva mai simple pentru că am reuşit acest rezultat mare azi", a spus Howells, informează digisport.ro.

Echipa naţională a României a reuşit, marţi, cea mai importantă revenire într-un meci din istoria Cupei Mondiale, după ce a învins reprezentativa Canadei, cu scorul de 17-15, după ce era condusă cu 15-0 în minutul 52 al partidei de la Leicester.

Pentru România au marcat Mihai Macovei (două eseuri) şi Florin Vlaicu (două transformări, o lovitură de penalitate).

Pentru Canada au înscris Gordon McRorie (o lovitură de pedeapsă), DTH Van Der Merwe (un eseu), Jeff Hassler (un eseu) şi Nathan Hirayama (transformare).

Clasamentul grupei D este următorul: 1. Irlanda - 14 puncte (3 meciuri), 2. Franţa - 14 puncte (3 meciuri), 3. Italia - 5 puncte (3 meciuri), 4. România - 4 puncte (3 meciuri), 5. Canada - 2 puncte (4 meciuri).

În ultimul meci, România va întâlni Italia, duminică, de la ora 16.30, la Exeter. Dacă va câştiga această partidă, România se va califica direct la Cupa Mondială din 2019.

În primul meci din grupă, România a fost învinsă de Franţa, scor 38-11, iar în cel de-al doilea a fost întrecută de Irlanda, scor 44-10.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici