Macedonia de Nord, adversara României în preliminariile CM 2022 are o singură înfrângere în ultimele 9 meciuri

  • În cel mai bun moment al istoriei sale, naţionala de fotbal a Macedoniei s-a calificat la EURO 2020 şi a ajuns şi în barajele Ligii Naţiunilor.
  • În preliminariile Ligii a fost depăşită de Polonia şi Austria, dar a încheiat totuşi grupa peste Slovenia şi Israel.
279 afișări
Imaginea articolului Macedonia de Nord, adversara României în preliminariile CM 2022 are o singură înfrângere în ultimele 9 meciuri

Macedonia de Nord, adversara României în preliminariile CM 2022 are o singură înfrângere în ultimele 9 meciuri

În cel mai bun moment al istoriei sale, naţionala Macedoniei s-a calificat la EURO 2020, prima calificare la un turneu final, şi a ajuns şi în barajele Ligii Naţiunilor. În preliminariile Ligii a fost depăşită de Polonia şi Austria, dar a încheiat totuşi grupa peste Slovenia şi Israel.

Reprezentativa Macedoniei are o singură înfrângere în ultimele 9 partide disputate.

Echipa a alternat 3-4-1-2 din barajele pentru EURO 2020 cu 4-2-3-1 în partidele din Liga Naţiunilor. Lotul este aproape în totalitate alcătuit din stranieri, jucători din Serie A, prima ligă portugheză, Premier League sau campionatele Ungariei, Croaţiei, Slovaciei.

Jucătorii titulari ai naţionalei Macedoniei sunt Dimitrievski (Rayo Vallecano) – Bejtulai (Shkendija), Musliu (Videoton), Velkovski (Rijeka) – Ristovski (Sporting Lisabona), Ademi (Dinamo
Zagreb), Nikolov (Videoton), Alioski (Leeds United) – Bardhi (Levante) – Pandev (Genoa), Nestorovski (Udinese).

Rezerve sunt Siskovski (Doxa), Ristesvski (Ujpest), Zajkov (Charleroi), Kosevski (KF Tirana), Spirovski (AEK Larnaca), Kostadinov (Ruzomberok), Hasani (HJK Helsinki), Elmas (Napoli), Stojanovski (Chambly), Trajkovski (Mallorca), Trickovski (AEK Larnaca), Velkoski (FK Sarajevo).

Fostul antrenor de la Rabotnicki Skopje (2013-2015), echipă cu care a devenit campion naţional, Igor Angelovski, în vâstă de 44 de ani, pregăteşte din octombrie 2015 naţionala Macedoniei şi a calificat-o pentru prima oară în istorie la un turneu final, la EURO 2020, prin barajele Ligii Naţiunilor.

Câştigătoarele celor 10 grupe se vor califica la CM 2022 din Qatar, iar cele 10 ocupante ale locurilor secunde vor intra, alături de cele mai bune două câştigătoare de grupe în Liga Naţiunilor care nu se află pe primele două poziţii în preliminarii, într-o serie de două baraje pentru a stabili ultimele trei ţări europene calificate (din 12 echipe vor rămâne 6, apoi 3).

Cele 10 ocupante ale locurilor secunde vor forma un clasament separat, în baza rezultatelor din aceste preliminarii. Primele 6 locuri secunde vor fi gazde ale primului baraj, disputat într-o singură manşă. Celelalte 4 echipe plus cele 2 echipe care vin din Liga Naţiunilor vor fi oaspeţi.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici