​Magnus Carlsen domină şahul mondial. Etapele europene ale turneului Grand Chess Tour s-au încheiat

Nordicul s-a impus şi la competiţia din Croaţia, care a încheiat seria de etape din Europa.

291 afișări
Imaginea articolului ​Magnus Carlsen domină şahul mondial. Etapele europene ale turneului Grand Chess Tour s-au încheiat
Primele etape ale turneului de şah Grand Chess Tour din acest an s-au încheiat. Acestea au avut loc în România, Polonia, iar ultima etapă a fost organizată în Croaţia. Campionul mondial Magnus Carlsen a câştigat ultima etapă, iarr valoarea premiului se ridică la 40.000 dolari. El deţine titlul de campion mondial din 2013.

Carlsen câştigă competiţia cu 22.5 puncte, fiind urmat în clasament de doi francezi, ambii clasaţi pe locul al doilea, la diferenţă de numai jumătate de punct de acesta, şi anume Alireza Firouzja şi Maxime Vachier-Lagrave, cu 22 de puncte fiecare.

“Avem satisfacţia organizării impecabile a unui turneu care a devenit deja o tradiţie şahistică şi un omagiu anual adus acestui sport minunat. Pentru că Fundaţia Superbet şi-a asumat misiunea de a populariza şahul şi de a-l aduce aproape de cât mai mulţi copii şi tineri, îmi doresc ca Grand Chess Tour să acţioneze ca un magnet care va atrage şi mai multe minţi tinere şi sclipitoare către şah. Continuăm etapele GCT peste ocean, cu convingerea că şahul are puterea de a ne uni”, a declarat Augusta Dragic, preşedinta Fundaţiei Superbet, la încheierea circuitului european al GCT 2022.

Grand Chess Tour este un circuit internaţional care aduce în acelaşi loc cei mai buni jucători de şah ai lumii. Următoarele două etape ale turneului vor avea loc în SUA.​​

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici