Manchester City învinge liderul Arsenal şi face un pas mare spre câştigarea Premier League

Derby-ul din Premier League, dintre Manchester City şi Arsenal Londra, jucat în etapa intermediară cu numărul 33, s-a încheiat cu victoria cetăţenilor cu 4-1 (2-0), rezultat care îi aduce pe elevii lui Pep Guardiola foarte aproape de câştigarea titlului în Anglia.

895 afișări
Imaginea articolului Manchester City învinge liderul Arsenal şi face un pas mare spre câştigarea Premier League

Kevin De Bruine a reuşit o dublă, servit de fiecare dată de Haaland, şi a dat o pasă de gol pentru Stones.

Cetăţenii au dominat partida categoric, la toate capitolele, marcând repede, în minutul 7, după o combinaţie rapidă, pe contraatac. Haaland i-a pasat lui De Bruine la jumătatea terenului, belgianul învingându-l pe Ramsdale cu un şut cu efect, din afara careului.

După mai multe ocazii bune de a-şi dubla avantajul, Stones a dus scorul la 2-0, în minutele suplimentare de joc ale primei reprize, cu o lovitură de cap, după centrarea din lovitură liberă a lui De Bruine. Golul a fost iniţial anulat pe motiv de offside, dar la intervenţia VAR a fost validat ulterior.

În debutul reprizei secunde, City a recuperat o minge la jumătatea terenului, Halland i-a pasat lui De Bruine, care l-a învins a doua oară pe ramsdale cu un şut pe colţul lung.

Holding a redus din handicap în minutul 86, însă Haaland a fost cel care a închis tabela la 4-1, marcând al 33-lea gol din sezon în campionat şi primul cu părul desfăcut, după ce şi-a înlăturat elesticul din păr, înainte de a înscrie.

Golul norvegianului îi măreşte avansul în cursa pentru Gheata de Aur şi îl aduce în faţa recordului de reuşite într-un campionat cu 38 de meciuri, deţinut de Mo Salah. Egipteanul a atins 32 în 2017/18.

Andrew Cole şi Alan Shearer împart în prezent recordul în întreaga eră Premier League, marcând 34 în 1993/94 şi, respectiv, 1994/95, când sezonul cuprindea 42 de meciuri.

Man City acumulează 73 de puncte şi se apropie la doar 2 distanţă de Arsenal, în condiţiile în care are 2 meciuri mai puţin jucate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici