VIDEO  Manchester United, chinuită de codaşa Newcastle

  • Rezerva Edinson Cavani a marcat în repriza a doua şi a ajutat-o pe Manchester United să salveze un punct, în remiza din deplasare (1-1), de pe terenul echipei Newcastle United, aflată în dificultate, în zona retrogradării.
  • S-a jucat luni seara, pe St. James Park, în etapa de Boxing Day din Premier League.
  • „Diavolii roşii” evoluaseră ultima oară pe 11 decembrie, meciurile de până acum fiindu-le reprogramate din pricina COVID.
308 afișări
Imaginea articolului Manchester United, chinuită de codaşa Newcastle

Manchester United, chinuită de codaşa Newcastle

Rezultatul a dus zestrea noului manager interimar al lui Manchester United, Ralf Rangnick, la 4 meciuri fără înfrângere în toate competiţiile, dar germanul nu poate fi mulţumit de prestaţie modestă a echipei sale, salvată în câteva rânduri de intervenţiile portarului David De Gea.

Cavani a înscris cu oportunism golul egalizator, în minutul 71, după ce Allan Saint-Maximin a adus echipa gazdă în avantaj în minutul 7 cu o frumoasă acţiune individuală, depăşind doi fundaşi, înainte de a trage pe lângă De Gea.

Rezultatul o lasă pe United pe locul şapte în clasament, cu 28 de puncte în 17 meciuri, în urma ocupantei locului şase, West Ham, tot cu 28 de puncte dar avantajată de golaveraj şi de un meci mai mult disputat. Newcastle a rămas pe locul 19, cu 11 puncte, din 19 meciuri, continuând să se zbată în zona retrogradării.

Saint-Maximin, care a chinuit toată seara apărarea şubredă a lui United, l-a învins pe De Gea cu un şut din dezechilibru, în timp ce îşi croia drum în suprafaţa de pedeapsă.

Portarul oaspeţilor a ţinut pe linia de plutire un Manchester United letargic, cu o serie de parade salvatoare, în timp ce Newcastle a fost aproape tot timpul prezentă în zona careului advers, atacantul Callum Wilson având şi un gol anulat pentru offside, în minutul 38.

Saint-Maximin a irosit o şansă în debutul reprizei secunde cu un şut de la cinci metri, iar De Gea a avut două intervenţii succesive, împiedicând şutul jos al francezului, înainte de a bloca şutul de la mică distanţă al lui Jacob Murphy.

Gazdele au dominat finalul

Ratările gazdelor au fost „pedepsite” de Cavani, care a reuşit să introducă din a doua încercare mingea în poarta lui Martin Dubravka, după ce şutul său iniţial a fost blocat în urma unei centrări de pe dreapta a lui Diogo Dalot.

United a supravieţuit cu greu atacurilor de pe final de meci ale celor de la Newcastle, cu Murphy lovind bara şi cu De Gea a scoţând cu vârful degetelor din vinclul porţii mingea şutată de Miguel Almiron.

Newcastle a câştigat până acum doar unul dintre cele 8 meciuri sub conducerea lui Eddie Howe, punând capăt luni unei serii de 3 înfrângeri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici