Manchester United, eliminată de FC Sevilla în optimile Ligii Campionilor / Declaraţia lui Jose Mourinho i-a înfuriat pe fanii "diavolilor"

FC Sevilla a învins, marţi, în deplasare, cu scorul de 2-1, formaţia Manchester United, în cea de-a doua manşă a optimilor de finală ale Ligii Campionilor, şi s-a calificat în sferturi, după ce primul meci s-a încheiat la egalitate, 0-0.

3381 afișări
Imaginea articolului Manchester United, eliminată de FC Sevilla în optimile Ligii Campionilor / Declaraţia lui Jose Mourinho i-a înfuriat pe fanii "diavolilor"

Manchester United, eliminată de FC Sevilla în optimile Ligii Campionilor

În partida de marţi seară, Wissam Ben Yedder a marcat ambele goluri ale învingătorilor, în minutele 74 şi 78, în timp ce Romelu Lukaku a redus din diferenţă, în minutul 84.

Introdus pe teren în minutul 72, Ben Yedder l-a învins mai întâi pe De Gea cu un şut plasat, după ce s-a demarcat perfect printre Bailly şi Smalling, în urma unei pase primite de la Sarabia. Patru minute mai târziu, atacantul francez a reluat din apropiere, cu capul, şi a dus scorul la 2-0. Lukaku avea să marcheze şi el, în minutul 84, cu o execuţie acrobatică din interiorul careului de şase metri, însă golul atacantului belgian a venit prea târziu, din moment ce gazdele mai aveau nevoie de două goluri.

United: de Gea - Valencia (J. Mata 77'), Smalling, Bailly, Young - Fellaini (Pogba 60'), Matic - Lingard (Martial 77'), Sanchez, Rashford - Lukaku. Antrenor: Jose Mourinho.

FC Sevilla: Rico - Mercado, Kjaer, Lenglet, Escudero - N'Zonzi, Banega - Sarabia, Vazquez (Pizarro 88'), J. Correa (Geis 89') - Muriel (Ben Yedder 72'). Antrenor: Vincenzo Montella.

Marţi, a mai obţinut calificarea în sferturi AS Roma, după ce a învins Şahtior Doneţk, pe Stadio Olimpico, scor 1-0. În tur, ucrainenii se impuseseră, pe teren propriu, cu scorul de 2-1. Real Madrid, Liverpool, Juventus şi Manchester City sunt celelalte echipe ajunse în această fază a competiţiei, în urma partidelor de săptămâna trecută.

Miercuri, sunt programate ultimele două meciuri din optimi: FC Barcelona - Chelsea, în tur 1-1, şi Beşiktaş - Bayern, în tur 0-5.

Jose Mourinho: Nu cred că e ceva nou pentru acest club să fie eliminat din Liga Campionilor

Eliminat de Sevilla lui Vincenzo Montella din optimile de finală ale Ligii Campionilor, managerul portughez a reuşit să-i înfurie şi mai tare pe fanii lui United printr-o declaraţie pe care a dat-o la conferinţa de presă.

Fricos, plecat la drum cu ideea că nu trebuie să primească gol după 0-0 în tur, Mourinho a fost pedepsit de fotbal în repriza a doua a meciului cu Sevilla, când francezul Ben Yedder a marcat de două ori şi a făcut inutilă reuşita lui Lukaku, venită prea târziu pentru a mai schimba ceva. O eliminare ruşinoasă pentru United, aşa cum a căzut de acord toată lumea fotbalului, dar nu şi pentru Mourinho. Într-un moment în care multe voci vorbesc despre eşecul strategiei sale defensive, "Specialul" a adoptat o poziţie de forţă la conferinţa de presă de după meci, când a transmis că pentru Manchester United, triplă câştigătoare a Ligii, eliminarea în optimi nu e ceva nou. A mers chiar mai departe şi a oferit exemple în care a fost implicat, cu Porto, în 2004, şi cu Real, în 2014, la ultima "dublă" europeană din cariera legendarului Sir Alex Ferguson.

"Am mai stat pe acest scaun de două ori în Liga Campionilor şi am eliminat-o pe Manchester United pe Old Trafford, cu Porto (n. red - în 2004) şi cu Real Madrid (n. red - 2014). Nu cred că e ceva nou pentru acest club! Desigur, să fiu mangerul lui Manchester United şi să pierd o dublă de Liga Campionilor acasă este o mare deziluzie", au fost cuvintele prin care Mourinho i-a făcut pe fanii "diavolilor", şi aşa supăraţi, să ia foc.

Portughezul a încercat, apoi, să mute atenţia spre meciul cu Brighton, din sferturile de finală ale Ligii Campionilor, şi, deşi United a avut doar patru şuturi pe poartă în 90 de minute lamentabile, le-a transmis jurnaliştilor că performanţa pusă în scenă de Alexis Sanchez şi colegii lui nu a fost una rea.

"Nu vreau să fac o dramă din această eliminare, nu am timp pentru aşa ceva. Avem un nou meci duminică (n. red - sfertul de finală al Cupei Angliei, contra lui Brighton), putem fi trişti doar o zi. Aşa este fotbalul, nu e sfârşitul lumii. Nu am regrete! Am dat ce am avut mai bun, jucătorii au dat ce au avut mai bun. Am încercat, dar am pierdut. Acesta este fotbalul, nu cred că performanţa noastră a fost rea. Totul, totul trebuie să se schimbe! toată lumea cheltuie bani mulţi, nu? Nu doar noi. E un proces natural, toate echipele investesc", a mai transmis lusitanul.

 

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici