Mandat de arestare emis de Interpol pe numele lui Freddy Rincon

Un mandat internaţional de arestare a fost emis de Interpol pe numele columbianului Freddy Rincon, fostul fotbalist al echipei Real Madrid şi adversarul tricolorilor la Cupa Mondială din '94 fiind bănuit de spălare de bani şi legături cu cartelul drogurilor din Cali, informează presa internaţională.

227 afișări
Imaginea articolului Mandat de arestare emis de Interpol pe numele lui Freddy Rincon

Freddy Rincon (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rincon, în vârstă de 48 de ani, este suspectat de poliţia din Panama că ar fi cumpărat mai multe proprietăţi în această ţară folosind bani proveniţi de la Pablo Rayo Montano, un traficant de droguri.

Autorităţile panameze au pus sechestru pe două apartamente, o casă şi două terenuri achiziţionate de Rincon. De asemenea, fostul internaţional este bănuit că a investit 200.000 de dolari din aceeaşi sursă în alte afaceri în Panama.

Columbia şi Panama nu au acord de extrădare. Fostul mijlocaş, care respinge acuzaţiile, şi familia lui s-au stabilit la Cali. La 10 aprilie, el a jucat într-un meci demonstrativ, la Bogota, alături de fostul jucător argentinian Diego Maradona.

În 2007, Rincon a fost arestat, la Sao Paulo, unde locuia atunci, de către poliţia federală braziliană, tot la solicitarea justiţiei din Panama şi tot pentru spălarea banilor proveniţi din traficul de droguri. El a stat închis patru luni şi jumătate, reuşind să-i convingă pe judecătorii brazilieni că este nevinovat.

Rincon a evoluat în carieră la America de Cali, Palmeiras, Napoli, Real Madrid, Corinthians, Santos şi Cruzeiro. El a jucat de 84 de ori pentru naţionala Columbiei, fiind pe teren la înfrângerea suferită, cu scoruld e 1-3, în faţa României, la Cupa Mondială din SUA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici