Manea: L-am ales pe Ionel Ganea dintre 35 de candidaţi

Preşedintele FC Rapid, Nicolae Manea, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că Ionel Ganea a fost ales dintre 35 de candidaţi care şi-au depus CV-ul pentru ocuparea postului de antrenor principal al formaţiei giuleştene.

86 afișări
Imaginea articolului Manea: L-am ales pe Ionel Ganea dintre 35 de candidaţi

Manea: L-am ales pe Ionel Ganea dintre 35 de candidaţi (Imagine: Eduard Andrei/Mediafax Foto)

El a explicat că au fost pe listă şi antrenori cunoscuţi, precum Tibor Selymes şi Ionuţ Chirilă, dar comisia a considerat că aceştia nu pot prelua conducerea tehnică a echipei Rapid.

"Pentru alegerea noului antrenor au fost depuse 35 de CV-uri dintre care a trebuit să îi selecţionăm pe cei care puteau prelua Rapidul. Din comisia care a ales am făcut parte eu, Dănuţ Perjă şi Cristina Andronache. u fost nişte CV-uri ale unor antrenori cunoscuţi, cu performanţe, dar care eu am crezut că nu pot veni la Rapid pentru că ştiu foarte bine filosofia suporterilor noştri. Şi vă dau ca exemplu Selymes sau Chirilă. În final au rămas Rada, Iencsi şi Ganea. După discuţii şi întorsături am ajuns la concluzia că Ionel Ganea trebuie să conducă această echipă. Asta deşi eu aş fi preferat un cuplu Iencsi - Nicolae Stanciu, dar Iencsi nu are licenţa Pro", a spus preşedintele.

Ganea va avea o colaborare strânsă cu directorul tehnic Marian Rada, a afirmat Manea. "Eu am totală încredere în Ionel Ganea şi îl voi ajuta atât cât pot. El va avea o colaborare cu Marian Rada, care rămâne director tehnic. De altfel, Ganea afirmase iniţial că acceptă şi postul de antrenor secund al lui Marian Rada", a menţionat oficialul rapidist.

Referitor la faptul că Steaua doreşte 400 de bilete pentru suporteri la meciul direct de sâmbătă, Nicolae Manea a afirmat că oaspeţii nu vor primi mai mult de 5 la sută din totalul tichetelor puse în vânzare. "Steaua va primi cât are dreptul. Adică 150 de bilete. Dacă noi avem în total 3.000 de bilete, câte să le dăm lor? Jandameria a decis asta. Şi la Cupa Ligii aveau 150, dar au cerut doar 5 bilete", a adăugat oficialul.

Omul de afaceri Valerii Moraru, care a ajuns la un acord pentru preluarea pachetului majoritar de acţiuni, va ajuta Rapidul să iasă din criza financiară pe care o traversează, este de părere Manea. "Încă nu s-au semnat actele, mai sunt câteva aspecte de pus la punct. Din ce informaţii am, domnul Moraru este un om potent financiar, l-a interesat foarte mult să preia Rapidul", a precizat preşedintele.

Referitor la faptul că italianul Angelo Massone susţine că a semnat un contract de vânzare-cumpărare a pachetului majoritar de acţiuni cu Adrian Zamfir, Manea a afirmat că nu are cunoştinţă de un astfel de act şi nu crede că acesta poate influenţa preluarea clubului de către Valerii Moraru. "Nu ştiu ce s-a discutat cu Massone şi Renzo Rossi. Ca să fi semnat domnul Zamfir (n.r. - contractul de vânzare-cumpărare cu Angelo Massone) trebuia să fi avut şi acceptul suporterilor cărora le cedase acţiunile. Eu zic că acolo ceva nu e chiar în regulă. Şi nu cred că acest lucru va influenţa venirea domnului Moraru. Dar ce s-a semnat, cum sau când, nu ştiu", a mai spus Manea.

Fostul acţionar majoritar al FC Rapid, Adrian Zamfir, cedase gratuit pachetul de 99,72 la sută din acţiuni către patru suporteri, dar tranzacţia nu fusese oficializată de administratorul judiciar Cristina Andronache. Zamfir a negociat în ultimele săptămâni în numele acestora cedarea pachetului majoritar de acţiuni cu Valerii Moraru şi investitorul italian Angelo Massone.

Omul de afaceri Valerii Moraru a declarat, joi, că s-a înţeles cu acţionarii FC Rapid pentru a prelua gruparea giuleşteană, precizând că în perioada imediat următoare va semna contractul în urma căruia va deveni unicul acţionar al clubului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici