Manea: Moraru a comunicat echipei că nu a venit la Rapid să dea bani

Preşedintele FC Rapid, Nicolae Manea, aflat în preaviz până în 3 octombrie, a declarat, marţi, la Sport.ro, că acţionarul majoritar Valerii Moraru le-a comunicat într-o şedinţă jucătorilor, antrenorilor şi celorlalţi membri ai stafului echipei că nu a venit la gruparea giuleşteană pentru a investi.

152 afișări
Imaginea articolului Manea: Moraru a comunicat echipei că nu a venit la Rapid să dea bani

Manea: Moraru a comunicat echipei că nu a venit la Rapid să dea bani

"Domnul Moraru e acţionar la Rapid la fel ca Zamfir. Adică ţine echipa fără să investească niciun ban. Păi chiar dânsul a zis asta într-o şedinţă, e martor şi Ionel Ganea. A zis de faţă cu toată lumea că el nu a venit la Rapid să dea bani. Păi şi atunci ce caută aici? El le-a transmis tuturor angajaţilor să se ducă şi să facă rost de bani. El nu e patron, el e doar acţionar. Patron a fost Copos, care a băgat bani atâta timp", a afirmat Nicolae Manea la Sport.ro.

TITLURILE ZILEI

Acţionarul majoritar al FC Rapid, Valerii Moraru, i-a înmânat, la 3 septembrie, un preaviz de 30 de zile preşedintelui Nicolae Manea, însă acesta a refuzat să îl semneze. Ulterior, Moraru l-a numit în funcţia de director executiv pe fostul fotbalist Nicolae Stanciu.

Situaţia acţionariatului SC FC Rapid SA, societatea care administrează gruparea giuleşteană, este confuză după ce investitorul italian Angelo Massone a solicitat la Tribunalul Bucureşti anularea contractului prin care Adrian Zamfir a cesionat la 30 mai cele 80 de procente din acţiunile pe care le deţinea către suporterii Adrian Matei, Paul Ciobanu, Răzvan Căprăroiu şi Iulian Udrea. Din cele 80 de procente, cei patru suporteri cedaseră la rândul lor 75 la sută din acţiuni către Valerii Moraru la 25 iulie.

Angelo Massone se consideră acţionar majoritar al clubului în baza unui contract de vânzare-cumpărare semnat cu Adrian Zamfir, cel care i-a fost prezentat de administratorul judiciar drept deţinătorul a peste 99 la sută din acţiunile grupării giuleştene. În momentul de faţă la Registrul Comerţului acţionar majoritar al clubului figurează în continuare Adrian Zamfir.

Valerii Moraru, proprietar al companiilor Azuga Waters şi Perla Covasnei, a devenit, la 25 iulie, acţionar majoritar al FC Rapid, preluând 75 la sută din cele 80 de procente deţinute de suporterii Adrian Matei, Paul Ciobanu, Răzvan Căprăroiu şi Iulian Udrea. Trei dintre fani au rămas cu câte 1 la sută, iar unul dintre aceştia cu 2 la sută din acţiuni.

La 28 iulie, Moraru şi-a majorat portofoliul de acţiuni la SC FC Rapid SA, ajungând la 94,72 la sută după ce a achiziţionat şi cele 20 de procente pe care le mai deţinea Adrian Zamfir.

După ce în vara anului 2013 preluase 99,72 dintre acţiunile FC Rapid de la George Copos, Zamfir a cedat, la 30 mai, 80 la sută dintre acţiunile clubului către patru suporteri, însă tranzacţia nu fusese înregistrată la Registrul Comerţului, ci doar în Registrul Acţionarilor. Fostul acţionar majoritar mai controla aproximativ 20 la sută din acţiuni prin soţia sa, Natalia Zamfir (15 la sută), şi prin doi apropiaţi (2 şi 3 la sută).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici