Maratonistul Alexandru Nicolae Soare, depistat pozitiv cu Meldonium

Maratonistul Alexandru Nicolae Soare (24 de ani), sportiv calificat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, a fost depistat pozitiv cu Meldonium, substanţă intrată pe lista medicamentelor interzise de pe 1 ianuarie 2016.

484 afișări
Imaginea articolului Maratonistul Alexandru Nicolae Soare, depistat pozitiv cu Meldonium

Maratonistul Alexandru Nicolae Soare, depistat pozitiv cu Meldonium

Pentru atletul antrenat de Cristina Alexe la clubul Ştiinţa Bacău, îndeplinirea baremului de participare la Jocurile Olimpice a fost prima performanţă majoră reuşită în carieră. Acesta a obţinut calificarea la Rio în urma concursului de la Hamburg (Germania), desfăşurat în luna aprilie a acestui an, când a terminat proba de maraton cu timpul de 2 ore, 18 minute şi 52 de secunde. Baremul pentru obţinerea unui loc la JO de la Rio era de 2 ore şi 19 minute.

Alexandru Nicolae Soare nu este singurul atlet român depistat pozitiv cu Meldonium. Sportivii Leonid Carp, Ştefan Strat, Petruş Gavrilă, Traian Neagu, Cătălin Turceag, Daniel Burciu, Lazăr Dumitrescu, Constantin Mironescu şi Elena Meroniac, toţi componenţi ai lotului de kaiac-canoe şi calificaţi la Jocurile Olimpice de la Rio, au fost depistaţi pozitiv cu Meldonium. Pe lângă aceştia, Mirela Lavric (atletism), Claudia Ştef (atletism), Eva Tofalvi (biatlon) şi Lucian Bute (fost campion mondial de box, versiunea WBC la categoria supermijlocie) au picat teste antidoping.

Jucătoarea de tenis Maria Şarapova este unul dintre cele mai cunoscute nume din sportul mondial care au mai fost depistate cu Meldonium.

Meldoniumul este un medicament anti-ischemic, care poate îmbunătăţi rezistenţa sportivilor, poate grăbi recuperarea după exerciţii, poate proteja împotriva stresului şi stimula activitatea şi funcţiile sistemului nervos.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici