Maratonul Internaţional Bucureşti: Organizatorii aşteaptă peste 6500 de participanţi

Organizatorii Maratonului Internaţional Bucureşti aşteaptă la ediţia a 4-a a întrecerii, care va avea loc la 9 octombrie, peste 6500 de participanţi, ceea ce ar reprezenta o creştere de 30 la sută faţă de ediţia precedentă.

267 afișări
Imaginea articolului Maratonul Internaţional Bucureşti: Organizatorii aşteaptă peste 6500 de participanţi

Maratonul Internaţional Bucureşti: Organizatorii aşteaptă peste 6500 de participanţi (Imagine: Radu Tuta/Mediafax Foto)

"Nu ne putem compara cu maratonul de la Londra, deşi respectăm toate standardele internaţionale în vigoare. Maratonul creşte în fiecare an, nu ştim dacă va ajunge la 40.000 de participanţi câţi sunt la Londra, dar sperăm la o creştere în fiecare an. Anul trecut au fost cu 30 la sută mai mulţi faţă de precedenta ediţie, adică 5.000 de participanţi, şi anul acesta sperăm acelaşi lucru. Până acum s-au înscris 50 de alergători, majoritatea din străinătate.

Taxa de participare pentru maraton este de 30 de euro iar pentru semimaraton de 20 de euro. Anul trecut premiile au fost de 40.000 de euro. Şi la această ediţie vom aduce atleţi de elită din Etiopia şi Kenya, care vor încerca să îmbunătăţească timpii de concurs, mai ales că vom încerca să eliminăm din traseu panta de lângă Casa Poporului", a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, Valeria Răcilă Van Groningen, preşedintele asociaţiei Bucharest Running Club, organizatorul competiţiei.

Doina Melinte, preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Sport şi Tineret (ANST), speră ca Maratonul Internaţional Bucureşti să devină o competiţie de anvergură în atletismul mondial:

"Printre cei 5000 de participanţi de anul trecut au fost mulţi sportivi de performanţă şi noi ne dorim ca timpii de concurs să devină din ce în ce mai buni. Acest maraton poate ajunge ceea ce ne dorim să fie, unul cu cât mai mulţi performeri, care să vină şi pentru bani, pentru că până la urmă sportul este şi o afacere".

Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon se va desfăşura pe parcursul a două zile, prin organizarea separată a curselor de copii, în 8 octombrie, în Piaţa Constituţiei, pe categorii de vârstă, urmând ca pe 9 octombrie să se desfăşoare celel trei probe competitive, maraton, semimaraton şi ştafetă şi o cursa populară de 4 kilometri.

Maratonul Internaţional Bucureşti este înscris în calendarul competiţiilor internaţionale şi este membru al Asociaţiei Internaţionale a Maratoanelor Stradale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici