Maria Şarapova s-a calificat în finala China Open şi o va depăşi pe Simona Halep în ierarhia WTA

Jucătoarea rusă de tenis Maria Şarapova, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 4, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-0, 6-4, pe sportiva sârbă Ana Ivanovici, locul 9 WTA şi cap de serie numărul 9, calificându-se în finala China Open şi întrecând-o astfel pe Simona Halep în clasamentul WTA.

713 afișări
Imaginea articolului Maria Şarapova s-a calificat în finala China Open şi o va depăşi pe Simona Halep în ierarhia WTA

Maria Şarapova s-a calificat în finala China Open şi o va depăşi pe Simona Halep în ierarhia WTA (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Şarapova va evolua în ultimul act al turneului de la Beijing împotriva jucătoarei cehe Petra Kvitova, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 3.

Totuşi, Şarapova nu va ocupa locul 2 WTA dacă va pierde finala China Open. În situaţia în care Kvitova câştigă turneul de la Beijing, Simona Halep, acum pe locul 2 WTA, va ajunge pe locul 4, după campioana de la Wimbledon - locul 2 şi după câştigătoarea de la Roland Garros - locul 3.

Dacă rusoiaca se va impune în finală, ea va fi noul număr 2 mondial, Halep va coborî pe 3, iar Kvitova pe 4.

Halep este pe poziţia secundă în ierarhia jucătoarelor profesioniste din 11 august. Ea s-a retras din turneul de la Beijing din cauza unei accidentări, după ce s-a calificat în sferturile de finală, fază în care ar fi trebuit să evolueze împotriva Anei Ivanovici.

Ultima comptiţie la care va juca Simona Help este Turneul Campioanelor de la Singapore, care va începe în 20 octombrie.

Clasamentul WTA va fi actualizat duminică seară sau luni.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici