Marian Oprea, sportivul anului la Gala Atletismului Românesc

Marian Oprea, care a ocupat locul şase în proba de triplusalt la Campionatele Mondiale de la Moscova, a fost declarat, miercuri, "sportivul anului 2013" în cadrul Galei Atletismului Românesc.

139 afișări
Imaginea articolului Marian Oprea, sportivul anului la Gala Atletismului Românesc

Marian Oprea, sportivul anului la Gala Atletismului Românesc

Oprea a declarat că "nu este mare lucru să fii atletul anului" într-un moment în care România nu prea are atleţi. "Dacă ar fi să fiu egoist şi să mă gândesc doar la mine, sunt încântat că sunt cel mai bun atlet, dar de fapt realitatea nu este asta, iar din punctul meu de vedere nu e mare lucru să fii atletul anului, atunci când nu prea sunt atleţi. E frumos, dar sunt puţin jenat pentru că sunt atâtea personalităţi aici, încât nu ştiu ce caut în sală în acest moment, dar astea sunt vremurile. Anul acesta au fost nişte medalii obţinute de juniori şi tineret, dar nu ştiu care sunt criteriile după care s-a acordat acest trofeu. Îmi doresc chiar două participări la Jocurile Olimipice, dar nu putem face pronosticuri în privinţa rezultatelor şi a participării. Momentan mă concentrez pe 2014", a afirmat Oprea.

Medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de la Atena din 2004, atletul a menţionat că rezultatele din ultimul an din atletism sunt urmare a condiţiilor puse la dispoziţia sportivilor în România. "Atât timp cât acestea sunt condiţiile materiale, interesele, acestea sunt rezultatele. Ar fi mult mai bine să avem condiţii mai bune, dar ar trebui să zâmbim şi să muncim pe toate ariile de acoperire şi nu doar atleţii să se pregătească şi nu doar antrenorii să antreneze. Sunt destul de multe aspecte şi dacă ar fi să ne concentrăm doar pe ele, ar fi destul de frustrant. Eu personal sunt egoist şi nu mă interesează", a adăugat Marian Oprea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici