Marin Condescu anunţă posibila desfiinţare a echipei Pandurii Târgu Jiu

Marin Condescu, membru în AG a grupării Pandurii Târgu Jiu, anunţă posibila retrage a sindicatelor ceea ce ar duce, conform statutului, la desfiinţarea echipei, după ce un alt acţionar de la club, Artego SA, a înaintat o cerere similară către Consiliul de Administraţie al clubului.

1713 afișări
Imaginea articolului Marin Condescu anunţă posibila desfiinţare a echipei Pandurii Târgu Jiu

Marin Condescu (Imagine: Marius Mitrache / Mediafax Foto)

Conform lui Condescu, Consiliul de Administraţie al Artego SA a votat o astfel de decizie, iar miercuri o solicitare înaintată clubului de fotbal a fost înregistrată oficial, Pandurii rămânând doar cu trei acţionari, respectiv Complexul Energetic Oltenia, Primăria Târgu Jiu şi Uniunea Sindicatelor Miniere Oltenia.

Condescu afirmă că şi Uiunea Sindicatelor Miniere din Oltenia (USMO) ia în calcul retragerea din acţionariatului echipei, sindicatele conduse de acesta deţinând mărca, sigla şi palmaresul sub care evoluează jucătorii de la Pandurii Târgu Jiu.

Directorul de la Artego SA, Viorel David, a declarat, însă, joi, corespondentului MEDIAFAX, că este foarte posibil ca societatea să revină asupra deciziei de retragere, după ce, în cursul zilei, a participat la o întâlnire cu ceilalţi acţionari ai clubului, mai puţin Marin Condescu. "A fost o întâlnire la sediul CE Oltenia şi în urma discuţiilor de acolo cred că vom reveni asupra deciziei de retragere. Sigur că trebuie să luăm o hotărâre în acest sens în Consiliul de Administraţie de la Artego, dar la momentul acesta pot să afirm că nu ne mai retragem. Asta este, oamenii se mai răzgândesc şi de la o zi la alta, iar noi suntem în situaţia aceasta", a menţionat David.

Vicecampioana Pandurii Târgu Jiu, locul 4 în Liga I în acest moment, este un club de fotbal bazat pe asocierea non-profit dintre USMO, Artego, Primăria Târgu Jiu şi Complexul Energetic Oltenia.

Marin Condescu afirmă că şi CE Oltenia riscă să îşi piardă statutul de membru asociat în cadrul clubului întrucât, conform statutului, nu şi-a plătit cotizaţia timp de trei luni la rând şi, ca urmare, este exclus din Consiliul de Administraţie şi Adunarea Generală a Acţionarilor. "În cei 10 ani de când am preluat clubul, echipa a beneficiat de fonduri totale de 38 de milioane de euro, din care doar 21 de milioane au fost contribuţii ale membrilor fondatori. Restul sumei a fost asigurat de mine, în calitate de preşedinte al Consiliului de Administraţie, prin atragerea de sponsori, vânzarea de jucători şi încasarea drepturilor de televiziune prin participarea în diferite competiţii", a spus Condescu.

Acesta a menţionat că Artego SA a contribuit de-a lungul anilor cu 3,5 milioane de lei la bugetul clubului, banii fiind daţi în ultimii ani în condiţii dificile, generate de criza economică. "Le mulţumesc în primul rând oamenilor de la Artego pentru că au fost atâta timp alături de Pandurii. Şi USMO ia în calcul posibilitatea de a se retrage din acţionariatul de la Pandurii, deşi este o decizie dificilă pentru că ştim care vor fi consecinţele", a menţionat Marin Condescu.

În toamna anului trecut şi primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, a anunţat că se retrage din Consiliul de Administraţie de la Pandurii, ulterior el revenind asupra demisiei sale, motivând revenirea prin faptul că s-a răzgândit.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici