Marius Copil s-a calificat în sferturile de finală de la Antwerp

Marius Copil (92 ATP) s-a calificat în sferturile de finală ale turneului din Antwerp (Belgia), joi, în ziua în care a împlinit 29 de ani, după ce l-a învins pe argentinianul Diego Schwartzman, al treilea favorit al întrecerii, clasat pe locul 15 mondial, scor 6-4, 5-7, 7-6 (7).

75 afișări
Imaginea articolului Marius Copil s-a calificat în sferturile de finală de la Antwerp

Marius Copil s-a calificat în sferturile de finală de la Antwerp

Copil a avut parte de o partidă foarte dificilă, decisă în tiebreak-ul setului decisiv şi încheiată la capătul a două ore şi 43 de minute.

În primul set, Copil şi-a luat un avantaj important din debut, conducând cu 3-0. Ulterior, arădeanul şi-a adjudecat actul inaugural, scor 6-4, reuşind şase aşi.

Actul secund i-a aparţinut lui Schwartzman, care s-a impus cu 7-5. Argentinianul a făcut diferenţa la scorul de 5-5, când s-a impus pe serviciul lui Copil, iar ulterior a trimis partida în set decisiv.

Setul decisiv a fost unul dramatic, cu multiple răsturnări de situaţie. Marius Copil a beneficiat de minge de meci la scorul de 5-5, însă Diego Schwartzman s-a redresat şi a reuşit să împingă setul în tie-break. Acolo, Copil a mai ratat două mingi de meci, la 6-5 şi 7-6, însă a încheiat jocul, în cele din urmă, după două ore şi 43 de minute.

În sferturile de finală ale turneului din Antwerp, Marius Copil se va duela cu învingătorul dintre uruguayanul Pablo Cuevas (45 ATP) şi britanicul Andy Murray, fost lider mondial, în prezent clasat pe locul 243.

Performanţa lui Marius Copil, accederea în sferturile de finală ale turneului ATP 250 Antwerp, este cea mai bună obţinută în acest an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici