Marius Copil s-a calificat în turul doi al turneului BRD Năstase Ţiriac Trophy. Copil: De mai mulţi ani trebuia să joc mai agresiv

Jucătorul Marius Copil, locul 167 ATP, beneficiar al unui wild card, l-a învins, marţi, cu scorul de 6-1, 6-4, pe tenismenul francez Adrian Mannarino, locul 90 ATP, după un meci care a durat o oră şi cinci minute, în turul întâi al turneului de la Bucureşti, cu premii de 485.760 de euro.

148 afișări
Imaginea articolului Marius Copil s-a calificat în turul doi al turneului BRD Năstase Ţiriac Trophy. Copil: De mai mulţi ani trebuia să joc mai agresiv

Marius Copil (Imagine: Raul Stef/ Mediafax Foto)

În turul doi, Copil va juca împotriva altui francez Paul-Henri Mathieu, locul 102 ATP, jucător venit din calificări, care l-a eliminat, tot marţi, cu scorul de 6-3, 6-1, pe al şaptelea favorit, compatriotul său Nicolas Mahut, locul 39 ATP.

Pentru calificarea în turul 2, românul va primi 7.405 euro şi 20 de puncte ATP.

Marius Copil: De mai mulţi ani trebuia să joc mai agresiv

Jucătorul de tenis Marius Copil a declarat, marţi, după ce s-a calificat în turul doi la BRD Năstase-Ţiriac Trophy, că jocul său a devenit mult mai agresiv, deşi trebuia să adopte această tactică în urmă cu mai mulţi ani.

"Cu Mathieu va trebui să joc ca azi, să merg mai mult la fileu, să îmi impun jocul. De mai mulţi ani trebuia să joc mai agresiv, să vin în faţă. Nu ştiu de ce nu am făcut-o până acum", a spus Copil.

Marius Copil a menţionat că de şapte luni a început să colaboreze cu fostul antrenor al Simonei Halep, Andrei Mlendea, iar rezultatele au început să se vadă în jocul său. "Am început de şapte săptămâni să lucrez cu Andrei Mlendea. M-am maturizat, am muncit mult la retur, iar asta se vede. Mai am mult de lucrat. Am lucrat şi la serviciu, acum e mai eficient, am mai redus din viteza lui", a adăugat Copil.

Copil susţine că este odihnit după ce nu a jucat în ultima lună şi speră să dispute cât mai multe meciuri la competiţia bucureşteană. "Am început bine. Am avut emoţii când am intrat pe teren, dar după ce am greşit o minge m-am liniştit şi totul a început să meargă ok. Mă simt bine, pentru că o lună de zile nu am jucat din cauza unei toxinfecţii alimentare din Mexic. Sper să joc cât mai multe meciuri aici", a explicat Copil.

Pe terenul central de la Arenele BNR urmează partida dintre Adrian Ungur, locul 118 ATP, jucător venit din calificări, şi canadianul Vasek Pospisil, locul 29 ATP şi cap de serie numărul 5.

Copil este al doilea român care obţine calificarea în turul doi după Victor Hănescu, locul 84 ATP, care l-a eliminat pe israelianul Dudi Sela, locul 81 ATP, scor 6-3, 6-4.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici