Marius Copil s-a calificat în turul secund al turneului de Masters 1000 de la Miami

Tenismenul Marius Copil, aflat pe locul 84 în clasamentul mondial, a câştigat, vineri, meciul cu sportivul kazah Mihail Kukuşkin (poziţia 83 ATP), scor 7-6 (2), 6-4, în prima rundă a turneului de la Miami, SUA, desfăşurat pe suprafaţă dură şi din categoria Masters 1000.

970 afișări
Imaginea articolului Marius Copil s-a calificat în turul secund al turneului de Masters 1000 de la Miami

Marius Copil s-a calificat în turul secund al turneului de Masters 1000 de la Miami

Partida a durat o oră şi 34 de minute. Românul a reuşit 11 aşi şi a comis două duble greşeli, cedând o singură dată serviciul. Copil a făcut câte un break în fiecare set şi a revenit de la scorul de 5-3 pentru Kukuşkin în primul set.

Marius Copil, în vârstă de 27 de ani, ajunge pentru prima dată în cariera în turul doi al competiţiei din statul Florida. Următorul adversar este rusul Karen Hacianov (21 de ani, locul 41 ATP), care a beneficiat de un tur liber întrucât este cap de serie numărul 32.

Va fi prima întâlnire directă dintre Copil şi Hacianov. Rusul nu a trecut niciodată de primul tur al turneului de la Miami, dar are un început de sezon bun: trofeu la Marsilia (ATP 250), pe suprafaţă dură în sală, şi două sferturi de finală, la Auckland (suprafaţă dură) şi Montpellier (suprafaţă dură în sală).

Cea mai bună performanţă a lui Marius Copil în acest sezon este finala de la Sofia, pe suprafaţă dură în sală, unde a fost învins de bosniacul Mirza Basici.

Pentru calificarea în turul secund al Masters-ului de la Miami, tenismenul arădean şi-a asigurat 25 de puncte în clasamentul ATP şi 25.465 de dolari.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici