Marius Copil şi Adrian Ungur au câştigat proba de dublu la BRD Năstase Ţiriac Trophy

Perechea Marius Copil/Adrian Ungur a câştigat, duminică, proba de dublu din cadrul turneului BRD Năstase Ţiriac Trophy, dotat cu premii în valoare totală de 494.310 euro.

264 afișări
Imaginea articolului Marius Copil şi Adrian Ungur au câştigat proba de dublu la BRD Năstase Ţiriac Trophy

Marius Copil şi Adrian Ungur au câştigat proba de dublu la BRD Năstase Ţiriac Trophy (Imagine: Dragos Savu/Mediafax Foto)

Copil şi Ungur au învins în finală, cu scorul de 3-6, 7-5, 17-15, într-o oră şi 42 de minute, cuplul Nicholas Monroe/Artem Sitak (SUA/Noua Zeelandă).

Pentru victoria finală, Ungur şi Copil vor primi 24.280 de euro şi 250 puncte ATP.

Marius Copil: La finală am avut cea mai frumoasă atmosferă de când joc tenis

"Mă bucur că primul meu titlu ATP l-am câştigat acasă, chiar dacă este un titlu la dublu. Mă bucur că am avut stadionul plin şi am fost susţinuţi, mai ales în super tie-break, când eu cred că am avut cea mai frumoasă atmosferă de când joc tenis. Pentru meciul de azi mi-aş da nota 10, pentru că şi-aşa la şcoală nu prea am avut 10", a spus Copil.

Ungur: O finală pe care nu o voi uita niciodată

"E prima finală şi prima victorie. O finală pe care eu nu o voi uita niciodată. Au fost atâtea suişuri şi coborâşuri încât nici nu mai ştiam ce să cred, ba o să câştige ei, ba o să câştigăm noi... Dar până la urmă am reuşit cu ajutorul publicului. Ne-am simţit ca la Cupa Davis, de fapt nici nu cred că am avut aşa susţinere vreodată la Cupa Davis, e un moment special pentru mine şi Marius. Ne bucură- foarte mult această victorie, care sperăm să nu fie ultima", a spus Ungur.

El i-a dedicat victoria mamei sale: "Am dedicat victoria mamei mele de ziua ei, mi-am dorit din suflet să-i fac un cadou astăzi. Bineînţeles nu era o tragedie dacă pierdeam, dar acum putem merge mai liniştiţi la un grătar".

Adrian Ungur a menţionat că speră ca în 2016 că poată participa la turneul de la Bucureşti fără wild card. "Deocamdată clasamentul nostru nu ne permite să jucăm în turnee ATP, va trebui să o luăm uşor uşor de la challenger-uri şi să urcăm încet încet. Sper că la anul vom intra aici fără wild card".

Ungur a mai spus că acest trofeu îi dă încredere şi în meciurile de simplu viitoare. "Acest trofeu ne va da încredere şi în meciurile de simplu următoare, am văzut foarte mulţi jucători de simplu care au început cu dublu, iar după ce au avut rezultate au început să joace foarte bine şi simplu. Sper să urmăm noi", a afirmat el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici