Marius Mitu, amendat de justiţia belgiană cu 15.000 de euro în dosarul meciurilor trucate: "Am fost băgaţi toţi în aceeaşi oală"

Fostul fotbalist român Marius Mitu a dezvăluit pentru MEDIAFAX că a fost amendat cu 15.000 de euro de justiţia belgiană în dosarul de corupţie în care este inculpat.

178 afișări
Imaginea articolului Marius Mitu, amendat de justiţia belgiană cu 15.000 de euro în dosarul meciurilor trucate: "Am fost băgaţi toţi în aceeaşi oală"

Marius Mitu, amendat de justiţia belgiană cu 15.000 de euro în dosarul meciurilor trucate: "Am fost băgaţi toţi în aceeaşi oală"

Procesul a început în februarie 2014, iar Mitu (39 de ani) este una dintre cele 31 de persoane implicate. Fostul mijlocaş de la Steaua, Lierse şi Anderlecht a apărut în faţa judecătorilor în urmă cu aproape doi ani, însă de atunci nici Mitu, nici media din Belgia nu au mai oferit detalii despre caz.

Contactat, joi, de MEDIAFAX, Mitu a povestit detalii despre audierile din 2014: "Am stat două-trei săptămâni în Belgia pentru audieri. Când a început audierea persoanelor implicate, am fost scoşi toţi în faţa sălii şi atunci a început un spectacol neplăcut. Unii confirmau datele procurorilor, alţii infirmau că au jucat în meciurile indicate. Am fost băgaţi toţi în aceeaşi oală, iar lucrul ăsta nu m-a ajutat. Cred că au fost 20-25 de jucători la audieri".

Procurorii belgieni au decis trimitea dosarului în judecată pentru fapte petrecute între 2004 şi 2006, la limita termenului de prescriere. Acuzaţiile sunt: corupţie, asociere în vederea comiterii de infracţiuni, spălare de bani şi şantaj. Potrivit datelor din dosar, cetăţeanul chinez Zheyun Ye a reuşit să trucheze cel puţin 12 partide din campionatul belgian, în care au fost implicate 14 cluburi. Inculpat de în dosar, Marius Mitu a fost concediat în 2006 de clubul Anderlecht, decizie pentru care fotbalistul a intentat o acţiune în instanţă, cerând daune de un milion de euro. Anderlecht, în schimb, pretinde daune morale de 25.000 de euro.

Confruntarea cu avocatul lui Anderlecht din tribunal a fost povestită de Mitu: "Eu am spus că nu-mi aduc aminte nimic din perioada respectivă. Trecuseră aproape 10 ani. Atunci, a sărit avocatul lui Anderlecht care a început să spună: "Onorată Instanţă, uitaţi-vă cum toţi ceilalţi jucători îşi aduc aminte de meciuri, în timp ce domnul Mitu minte şi spune că nu ţine minte nimic!".

La vremea respectivă, avocatul lui Anderlecht, Daniel Spreutels, a declarat: "Avem dovezi că (n.red - Mitu) a trişat în cel puţin 6 partide la Lierse. Mitu nici n-a returnat banii chinezului, cum au făcut mulţi coechipieri de la Lierse. A susţinut că îi trimisese acasă, în România. Dar, mai tîrziu, a admis că era fals".

Mitu dezvăluie că a primit o amendă de 15.000 de euro, însă avocatul său a făcut apel. "S-a considerat că ăsta e prejucidiul făcut de mine. Avocatul nu ştie cum va decurge procesul în continuare. A zis că nu-mi promite nimic. Totuşi, nu cred că risc altceva în afară de amendă. Oricum, nu a fost în regulă că asiaticului (n.red. - chinezul Zheyun Ye) i s-a dat drumul. L-au prins şi l-au eliberat. El a dat un interviu într-o revistă din Franţa în care a spus că noi, jucătorii, nu suntem vinovaţi. Noi eram doar nişte pioni".

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici