Marius Racea: Amelia a hotărât singură să înceapă o carieră în gimnastică la nici şase ani

Marius Racea, tatăl Ameliei Racea, câştigătoarea medaliei de aur în proba de bârnă la Campionatele Europene de la Birmingham, a declarat luni că fiica sa a hotărât singură, până să împlinească şase ani, să înceapă o carieră în gimnastică.

144 afișări
Imaginea articolului Marius Racea: Amelia a hotărât singură să înceapă o carieră în gimnastică la nici şase ani

Marius Racea: Amelia a hotărât singură să înceapă o carieră în gimnastică la nici şase ani (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Amelia a hotărât singură, acum zece ani, că vrea să facă o carieră în gimnastică. Nu avea nici şase anişori şi urmărea la televizor Jocurile Olimpice de la Sidney. A spus atunci: «Vreau să merg şi eu la gimnastică». Noi nu ne-am opus şi am dus-o la clubul din Deva, iar de atunci, de zece ani, munceşte pentru visul ei", a declarat tatăl campioanei, Marius Racea, care a urmărit duminică la televizor evoluţia fiicei sale la Campionatele Europene.

Amelia a început gimnastica la CS Cetate Deva pentru că era cel mai apropiat club de comuna Plopşoru, judeţul Gorj, acolo unde locuieşte familia Racea. "Era cel mai apropiat de judeţul Gorj şi ştiam că acolo se va putea pregăti în condiţii de performanţă având aproape şi lotul naţional", a adăugat tatăl gimnastei.

TITLURILE ZILEI

Şef de post la Poliţia din comuna Plopşoru, tatăl sportivei afirmă că nu a fost surprins de medalia de aur obţinută de Amelia: "Noi ne aşteptam să ajungă aici, a luat peste 40 de medalii până acum, a fost vicecampioană europeană şi la juniori. Ne bucurăm foarte mult pentru toate performanţele ei".

Chiar dacă şi-a ales singură drumul spre gimnastică, Amelia a avut un exemplu şi în familie, mama sa, Carmen Racea, care a practicat şi ea acest sport, însă nu la un nivel de mare performanţă. Aceasta a menţionat că a avut întotdeauna mare încredere în Amelia. "De mică a decis ce va face în viaţă, munceşte foarte mult şi antrenorii au crezut mereu că va ajunge departe. Mă bucur că a reuşit pentru că a plecat de acasă de la şase ani şi a muncit mult să ajungă aici", a menţionat Carmen Racea.

Sportiva Amelia Racea a câştigat, duminică, medalia de aur în proba de bârnă, din cadrul Campionatelor Europene de gimnastică de la Birmingham.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici