Marius Stan: Audierea la DNA nu înseamnă vinovăţia lui Dorinel Munteanu

Directorul general al clubului Oţelul Galaţi, Marius Stan, a declarat miercuri agenţiei MEDIAFAX că audierea antrenorului Dorinel Munteanu la DNA nu demonstrează vinovăţia acestuia în dosarul corupţiei din fotbal.

20 afișări
Imaginea articolului Marius Stan: Audierea la DNA nu înseamnă vinovăţia lui Dorinel Munteanu

Marius Stan: Audierea la DNA nu înseamnă vinovăţia lui Dorinel Munteanu (Imagine: Constantin Vlădescu/Mediafax Foto)

"O audiere la DNA nu înseamnă o învinuire sau o vinovăţie a lui Dorinel. A fost chemat să-şi spună o părere despre lucrurile care s-au întâmplat în perioada când era antrenor la FC Argeş, al cărei patron era Penescu. Noi ne manifestăm în continuare încrederea în Dorinel fără niciun fel de rezerve", a declarat Marius Stan.

Antrenorul echipei Oţelul Galaţi, Dorinel Munteanu, a fost audiat, miercuri, la Seviciul Teritorial Piteşti al DNA, în dosarul corupţiei din fotbal, în care este implicat omul de afaceri Cornel Penescu. El a părăsit, după aproximativ o oră şi jumătate, sediul DNA Piteşti, confirmând că audierea sa de către procurorii anticorupţie a avut legătură cu Cornel Penescu, fără să precizeze însă concret despre ce dosar este vorba.

Cornel Penescu a fost arestat iniţial în 16 aprilie 2009, în dosarul "Mită în fotbal", fiind acuzat de dare de mită, cumpărare de influenţă şi iniţiere şi constituire de grup infracţional organizat. El a fost trimis în judecată în stare de arest, alături de fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, şi fostul director general al firmei Pic, Liviu Făcăleaţă.

În 30 ianuarie 2010, Cornel Penescu, Gheorghe Constantin şi Liviu Făcăleaţă, judecaţi pentru fapte de corupţie, au părăsit Penitenciarul Mărgineni, fiind puşi în libertate.

Penescu şi Făcăleaţă au fost arestaţi preventiv din nou, în 11 mai 2010, pentru 29 de zile, pentru infracţiuni de corupţie. Penescu şi Făcăleaţă sunt implicaţi în dosarul în care fostul arbitru Ionică Serea şi arbitrul Marius Martiş, ambii din Focşani, sunt, de asemenea, arestaţi preventiv pentru fapte de corupţie. Potrivit DNA, acţionarul majoritar al Fotbal Club Argeş, Cornel Penescu, este acuzat de dare de mită, iar directorul societăţii PIC, Liviu Făcăleaţă, este acuzat de complicitate la infracţiunea de luare de mită.

Cornel Penescu, Liviu Făcăleaţă, fostul arbitru Ionică Serea şi arbitrul Marius Martiş au fost trimişi în judecată de procurorii DNA în stare de arest, pentru dare şi luare de mită, respectiv complicitate la aceste infracţiuni.

Cornel Penescu şi Liviu Făcăleaţă au fost puşi în libertate sub control judiciar, la sfârşitul săptămânii trecute.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici