Marius Stan: Era să fim puşi în situaţia de a nu juca cu Manchester, din cauza banilor

Directorul general al clubului Oţelul Galaţi, Marius Stan, a declarat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că echipa a suferit şi suferă în continuare din cauza problemelor financiare şi a fost pe punctul de a nu juca meciul cu Manchester United din cauza banilor.

207 afișări
Imaginea articolului Marius Stan: Era să fim puşi în situaţia de a nu juca cu Manchester, din cauza banilor

Marius Stan: Era să fim puşi în situaţia de a nu juca cu Manchester, din cauza banilor (Imagine: Florin Novac/Mediafax Foto)

"Era să fim puşi în situaţia de a nu juca cu Manchester pentru că cei care se ocupă de administrarea stadionului nu au primit banii înainte de meci aşa cum scria în contract şi nu au vrut să ne lase. În loc să ne gândim la meci şi la problemele legate de joc a trebuit să ne certăm şi să negociem cu cei de la ALPAB, cei care se ocupă de administrarea stadionului, pentru că vroiau să închidă porţile şi să nu lase oamenii să intre pe stadion. Noi nu puteam plăti pentru că era foarte greu să adunăm trei semnături din trei colţuri ale lumii. A trebuit să îl sun pe domnul primar Oprescu, care a intervenit şi căruia îi mulţumesc", a spus Stan.

Marius Stan a precizat că în sezonul trecut, în care au câştigat campionatul, jucătorii echipei Oţelul au stat şi patru luni neplătiţi.

"Dar nu s-a auzit atunci de vreo grevă, pentru că exista o relaţie de încredere între vestiar şi conducere, când le-am promis că îşi vor primi banii, îi şi primeau. Mai mult, au fost situaţii când nu am avut bani să le plătim masa şi am adus bani de acasă pentru acest lucru. Tot anul trecut, împreună cu fiica mea, am depus garanţii şi am luat un împrumut pentru club pentru a putea primi licenţa. Se putea întâmpla că Stan să crape, dădea o maşină peste el, iar toată familia rămânea pe drumuri. Stupefiant, cei din Consiliul de Administraţie m-au întrebat cinic cine m-a pus să fac asta. După ce au câştigat campionatul, jucătorii au stat două luni cu salariile neplatite, în condiţiile în care toate băncile din ţara asta se roagă de noi să mergem să facem împrumut la ei, ştiind că avem banii de la UEFA, dar n-a vrut board-ul nostru. De ce să le dea acestor sărăntoci salariile? După ce a venit povestea cu acel concediu al meu şi am bătut cu pumnul în masă, abia atunci au catadicsit să semneze contractul de împumut şi jucătorii să fie plătiţi. De la terminarea campionatului, am fost puşi în situaţii umilitoare, dacă vrem să luăm un sul de hârtie igienică trebuie să ne semneze domnul preşedinte al CA. Echipa stă de doi ani de zile în nişte apartamente unde nu am plătit chiria niciodată, poate mâine proprietarul va da toţi jucătorii afară", a adăugat el.

Deşi trece printr-o perioadă dificilă, Stan spune că nu regretă faptul că Oţelul a ieşit campioană. "Discutam cu un prieten şi m-a întrebat ce aş fi preferat, locul 10 de acum doi ani sau să ies campion, iar în primul moment i-am spus locul 10. După aceea mi-am revenit, iar pentru bucuria pe care am simţit-o atunci cu toţii, mai suport vreo zece de alde Iancu, fie adevăraţi, fie de Galaţi", a menţionat el.

Campioana României, Oţelul Galaţi, a înregistrat a treia înfrângere în Liga Campionilor, din tot atâtea meciuri disputate, după ce a fost învinsă, marţi, pe Arena Naţională, scor 2-0, de Manchester United, în etapa a treia a grupei C. În primele două meciuri, Oţelul a pierdut, scor 1-2 cu FC Basel şi 0-1 cu Benfica Lisabona.

Vineri, antrenorul Dorinel Munteanu a declarat că este posibil ca formaţia Oţelul să nu se prezinte la meciul de sâmbătă, din deplasare, cu FCM Târgu Mureş, din Liga I. "Nu pot să antrenez o echipă nemulţumită. Munca noastră nu este răsplătită şi este inadmisibil ca jucătorii mei să vină zilnic la mine şi să mă întrebe când îşi primesc banii pentru câştigarea campionatului şi a Supercupei! Este posibil să nu jucăm mâine, este posibil orice, nici noi nu putem aştepta la infinit", a declarat atunci Dorinel Munteanu.

Marius Stan a afirmat, sâmbătă, că jucătorii vor evolua în meciul cu FCM Târgu Mureş, precizând că este convins că aceştia îşi vor primi banii de la club săptămâna viitoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici