Marius Şumudică: Şansele sunt sub 20 la sută să mai ajungem în play-off

Marius Şumudică, antrenorul echipei Astra Giurgiu, a declarat după înfrângerea, scor 1-2, cu CFR Cluj, pe teren propriu, că echipa sa mai are puţine de a ajunge în play-off, campioana fiind, în acest moment, la nouă puncte de Dinamo.

214 afișări
Imaginea articolului Marius Şumudică: Şansele sunt sub 20 la sută să mai ajungem în play-off

Marius Şumudică: Şansele sunt sub 20 la sută să mai ajungem în play-off

Marius Şumudică a fost foarte supărat pe elevii săi, care au făcut prea multe cadouri jucătorilor adverşi. CFR Cluj a marcat cele două goluri dintr-o fază fixă şi o lovitură de la 11 metri. Alibec a înscris pentru Astra, cu o execuţie spectaculoasă.

"Un joc bun din punct de vedere ofensiv, am avut trasee, am dominat o echipă bună, care în repriza a doua s-a băgat în poartă şi a luat punctele. Îi felicit! Le-am spus de la început despre fazele fixe. La primul corner luăm gol, la al doilea facem penalty. De fiecare dată facem cadouri, iar acolo nu te pot pune cu telecomanta să faci marcajul. Mie nu-mi place să dau în jucători, dar cert este că sunt greşeli flagrante pe care le facem meci de meci. Aşa nu te poţi califica în play-off şi nici nu merităm. Şansele să ne calificăm în play-off sunt sub 20%.

Trebuie să scăpăm de retrogradare, să luptăm în play-out, ăsta e obiectivul. Poate prindem locul şapte şi mergem în cupele europene, dar, la ce greşeli facem...Noi credem că dacă mergem bine în Europa îi batem pe toţi din glezne. Uite că nu-i batem din glezne!", a declarat Marius Şumudică la Digi Sport.

Tehnicianul echipei Astra Giurgiu a dezvăluit motivele pentru care campioana României poate rata prezenţa în play-off în acest sezon.

"Am vândut jucători, eu am fost suspendat, a fost şi situaţia financiară. E greu ca o echipă să aibă un parcurs extraordinar, iar în următorul an să ţină ştacheta sus. Un meci de cupă europeană de stoarce din toate punctele de vedere. E greu să-ţi revii şi noi jucăm cu fotbalişti de peste 30 de ani. Acest lucru se simte. Nu dorm, mă gândesc, trăiesc pentru fotbal, îmi pare rău că am avut un an jumate extraordinar, am umplut găleata, iar acum îi dăm cu piciorul. Dacă puteam să opresc jucătorii să nu plece, anul ăsta defilam", a mai spus Marius Şumudică.

În urma acestui succes, CFR Cluj a acumulat 29 de puncte, la egalitate de puncte cu Dinamo şi la cinci puncte de liderul Steaua. Clujenii ar fi fost în acest moment lideri în Liga I, fără penalizarea de şase puncte primită la începutul sezonului. De partea cealaltă, formaţia campioană rămâne pe locul 10, cu 20 de puncte, la nouă puncte de primul loc care asigură prezenţa în play-off, ocupat de Dinamo.

Astra Giurgiu va juca în etapa a 19-a din Liga I, în deplasare, cu FC Voluntari, duminică, 4 decembrie, de la ora 14:00.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici