Mark Cavendish s-a ales cu coastele rupte şi un pneumotorax, după un accident pe velodrom

Ciclistul britanic Mark Cavendish va fi în recuperare medicală timp de câteva săptămâni din cauza unor coaste rupte şi a unui plămân colabat, după o căzătură suferită duminică, în cadrul reuniunii ciciliste pe velodrom, Six Days of Ghent.

224 afișări
Imaginea articolului Mark Cavendish s-a ales cu coastele rupte şi un pneumotorax, după un accident pe velodrom

Mark Cavendish s-a ales cu coastele rupte şi un pneumotorax, după un accident pe velodrom

Cavendish concura în cadrul reuniunii în proba de Madison când a căzut într-o aglomeraţie în care a fost implicat şi campionul olimpic şi mondial Lasse Norman Hansen.

"Examinările au arătat că Mark are două coaste rupte pe partea stângă şi are un mic pneumotorax (plămân colabat), în ambele fiindu-i prescrise tratamente medicamentoase. El a fost ţinut în spital pentru observaţie", a precizat echipa rutieră a lui Cavendish, Deceuninck Quick-Step, într-un comunicat.

"Este de aşteptat ca Mark să fie externat în cursul zilei de astăzi sau mâine dimineaţă, urmând să treacă apoi printr-o perioadă de recuperare".

Cavendish a postat luni un mesaj pe Twitter, pentru a-şi linişti fanii.

„Aşadar, Ghent nu s-a terminat aşa cum am fi preferat, cred că este corect să spunem. Puţină apă pe pistă, o căzătură la mare viteză şi câteva rostogoliri de „butoi ”mai târziu şi sunt tratat acum pentru câteva coaste rupte şi un pneumotorax.

Sufăr puţin, dar câteva nopţi alături de personalul incredibil de aici, de la Spitalul Universitar din Ghent, ar trebui să mă rezolve."

Cavendish, în vârstă de 36 de ani, s-a bucurat de o remarcabilă revenire în formă în acest an, sprintând spre patru victorii de etapă în Turul Franţei, pentru a egala recordul de 34 al legendarului belgian Eddy Merckx.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici