Mark Selby vine cu trofeul de campion mondial la Bucureşti

Mark Selby a câştigat, luni, Campionatul Mondial de snooker, ediţia 2016, scor 18-14, împotriva chinezului Ding Junhui, finala fiind disputată la Crucible, iar la final britanicul a declarat că meciul a fost unul dificil, presiunea pusă de Ding spunându-şi cuvântul.

1798 afișări
Imaginea articolului Mark Selby vine cu trofeul de campion mondial la Bucureşti

Mark Selby vine cu trofeul de campion mondial la Bucureşti

„Bufonul din Leicester” a intrat în posesia titlului suprem pentru a doua oară în carieră, învingându-l pe Ding Junhui cu acelaşi scor cu care l-a învins şi pe Ronnie O’Sullivan în 2014. Selby a fost mai puternic din punct de vedere psihic şi a făcut un joc tactic perfect, jucătorul englez conducând finala de la început până la sfârşit.

„Este fantastic. Victoria mea de acum doi ani a fost ceva special, dar acum am simţit mai multă presiune decât atunci. A fost o finală dificilă, Ding a pus presiune”, a spus Mark Selby.

În aceeaşi seară în care Selby câştiga un nou titlu mondial la Snooker, Leicester City, echipa din oraşul natal al lui Mark Selby, a câştigat titlul de campioană a Angliei, după ce Tottenham a remizat, scor 2-2, în meciul jucat în deplasare cu Chelsea. „Bufonul” le-a transmis un mesaj elevilor antrenaţi de Claudio Ranieri.

„Este incredibil ce performanţă au reuşit, mai ales că vorbim despre un club care vine dintr-un oraş atât de mic. Îi felicit pe jucători şi pe Claudio Ranieri”, a conchis proaspătul campion mondial la Snooker.

Finala Campionatului Mondial s-a disputat pe durata a două zile, duminică şi luni, în patru sesiuni, după sistemul cel mai bun jucător din 35 de frame-uri, primul la 18. Pe lângă marele trofeu, pentru triumful obţinut la Sheffield, Mark Selby va primi şi un cec în valoare de 330.000 de lire sterline.

Mark Selby va veni cu trofeul la Bucureşti, la „BEST OF SNOOKER”, peste mai puţin de trei săptămâni, când se va întâlni cu alte două staruri ale snookerului mondial: Neil Robertson şi Judd Trump. Evenimentul va avea loc pe 22 mai 2016 la Circul Globus din Bucuresti.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici