Max Verstappen în pole position la Marele Premiu al Bahrainului de Formula 1

  • Pilotul olandezul Max Verstappen, de la Red Bull Racing, s-a clasat pe prima poziţie a grilei în Marele Premiu al Bahrainului, primul Grand Prix al sezonului din Campionatul Mondial Formula 1.
  • Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) s-a clasat al doilea, urmat pe locul 3 de finlandezul Valtteri Bottas.
268 afișări
Imaginea articolului Max Verstappen în pole position la Marele Premiu al Bahrainului de Formula 1

Red Bull a dominat weekend-ul în sesiunile de antrenamente şi a dat semne că ar putea obţine un rezultat bun şi în sesiunea de calificări de sâmbătă.

Previziunile s-au adeverit, Max Verstappen reuşind un pole position totuşi surprinzător, depăşindu-l pe campionul mondial Lewis Hamilton cu 0.388s.

Locul 2 şi 3 obţinute de Mercedes sunt un semn că „săgeţile de argint ” au reuşit să îmbunătăţească semnificativ performanţele monopostului în perioada de teste din presezon, prefigurându-se o luptă interesantă cu Red Bull, în 2021.

Charles Leclerc a parcurs unul din cele mai bune tururi ale carierei sale, ocupând în cele din urmă locul 4 pentru Ferrari, la doar o zecime în spatele Mercedes-ului lui Bottas, „căluţul cabrat” dând semne că a făcut progrese impresionante în timpul iernii, după cel mai prost sezon din ultimele patru decenii.

Pierre Gasly va începe al cincilea - egalând cea mai bună performanţă a sa din Bahrain - după o evoluţie foarte bună pe parcursul calificărilor. Pilotul AlphaTauri este unul dintre cei patru piloţi din primii 10 care au început cursa pe gume medii, aşa că se află într-o poziţie avantajată în ceea ce priveşte strategia pentru cursa de duminică.

Sebastian Vettel, a abandonat în prima parte a calificărilor şi va începe pe locul 18, în timp ce al doilea pilot a lui Red Bull, Sergio Perez, nu a reuşit să treacă Q3, terminând pe locul 11.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici