Max Verstappen s-a impus în cursa de Formula 1 din Franţa

  • Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull Racing Honda) a câştigat duminică după-amiază Marele Premiu al Franţei, după ce a plecat din pole position în grila de start a cursei de pe circuitul Paul Ricard.
  • Pe locul doi s-a clasat britancul Lewis Hamilton (Mercedes), urma de mexicanul Sergio Perez (Red Bull Racing Honda).
399 afișări
Imaginea articolului Max Verstappen s-a impus în cursa de Formula 1 din Franţa

Cursa a fost una curată, lipsită de evenimente, accidente sau întreruperi. O ameninţare premanentă de ploaie a ţinut echipele în stand-by toată curs, ploaia nu a mai venit însă.

Verstappen a pierdut prima poziţie, chiar în primul viraj, unde a frânat târziu, fiind depăşit de Hamilton.

După o cursă cu mai multe schimbări de lider, Hamilton se afla pe primul loc cu 5 tururi înainte de final, când Verstappen a trecut de Valtteri Bottas şi s-a lansat în urmărirea britanicului. Cu anvelopele consumate şi ineficiente, Hamilton a fost nevoit să se recunoască învins de olandez, care l-a depăşit în penultimul tur al cursei, câştigând pe circuitul francez şi păstrându-şi prima poziţie în clasamentul general, cu 131 de puncte.

Locul doi în clasamentul piloţilor este ocupate de Lewis Hamilton, urmat de Sergio Perez (Red Bull Racing Honda).

Clasamentul constructorilor este dominat de Red Bull Racing Honda, cu 215 puncte, urmaţi de Mercedes, cu 178 de puncte şi McLaren Mercedes.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici