Max Verstappen se impune la Monte Carlo, într-o cursă animată de ploaie

Max Verstappen a ieşit victorios la capătul Marelui Premiu al Principatului Monaco, animat de ploaie. Olandezul a obţinut a patra victorie în Formula 1 din acest sezon.

155 afișări
Imaginea articolului Max Verstappen se impune la Monte Carlo, într-o cursă animată de ploaie

Max Verstappen se impune la Monte Carlo, într-o cursă animată de ploaie

Plecat din pole position, Verstappen a condus până la capăt, dar după turul 50 al cursei, o ploaie, aşteptată dealtfel, a făcut ca o parte din monoposturi, inclusiv cel al olandezului, să se avarieze uşor atingând barierele de protecţie, în drum spre boxe, unde aveau să schimbe pe anvelope intermediare.

Spaniolul Alonso a ratat ocazia de a trece în frunte, după ce la primul schimb a pus anvelope medii, în loc de intermediare, fiind apoi nevoit să revină la boxe, fapt care l-a costat practic victoria.

În ciuda unui număr destul de mare de incidente pe pistă, doar Lance Stroll a abandonat, iar Verstappen a obţinut o victorie cu puţin noroc, înregistrând a 39-a victorie pentru Red Bull - eclipsând astfel vechiul record al lui Sebastian Vettel, de 38 de victorii.

Fernando Alonso şi Esteban Ocon au completat podiumul, cu Lewis Hamilton pe locul patru, urmat de colegul său de la Mercedes, George Russel şi de Charles Leclerc, care a terminat pe locul şase.

Pentru Ocon, considerat surpriza etapei, acesta este primul podium al sezonului.

În clasamentul piloţilor, Verstappen conduce cu 144 de puncte, urmat de colegul său de la Red Bull, mexicanul Sergio Perez, cu 105 puncte, şi de Alonso, cu 93.

Red Bull Racing Honda conduce clasamentul constructorilor, cu 249 de puncte, urmată la mare distanţă de Aston Martin, cu 120 şi de Mercedes cu 119.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici