Max Verstappen va deveni, la 17 ani, cel mai tânăr pilot din Formula 1

Pilotul olandez Max Verstappen, care va împlini 17 ani la 30 septembrie, a primit un loc de titular la echipa Toro Rosso, pentru sezonul 2015 al Campionatului Mondial de Formula 1, el urmând a deveni cel mai tânăr driver din istoria Marelui Circ.

180 afișări
Imaginea articolului Max Verstappen va deveni, la 17 ani, cel mai tânăr pilot din Formula 1

Max Verstappen (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Verstappen, fiul fostului pilot de Formula 1 Jos Verstappen, îl va înlocui pe francezul Jean-Eric Vergne şi va fi coechipier cu rusul Danil Kviat, informează BBC.

După ce a evoluat în karting până la finalul anului 2013, pilotul olandez concurează acum în campionatul european Formula 3, serie în care a câştigat opt curse. Săptămâna trecută, el a fost cooptat în programul Red Bull de dezvoltare a carierelor tinerilor piloţi, după ce şi Mercedes l-a dorit în programul său similar.

TITLURILE ZILEI

Max Verstappen va fi la Marele Premiu al Australiei din martie 2015 cel mai tânăr pilot din istoria F1, depăşind recordul deţinut de Jaime Alguersuari, care a debutat la 19 ani şi 125 de zile, tot la Toro Rosso, echipă ce are acelaşi patron ca Red Bull, cvadruplă campioană mondială, pe omul de afaceri austriac Dietrich Mateschitz.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici